Winkels zoals een supermarkt, groenteman, slager en bakker langer open

GEMEENTE RHEDEN – Het college van B&W heeft vandaag (21 maart 2020) besloten de openingstijden te verruimen voor alle winkels die etenswaren verkopen voor de eerste dagelijkse levensbehoefte. Dit geldt voor de komende 3 zondagen. Dit leidt tot een betere spreiding van het winkelend publiek en voor de medewerkers.

Het college neemt deze maatregel omdat het bijdraagt aan het indammen van het besmettingsrisico van het coronavirus. Bovendien kunnen de winkeliers zo beter de schappen gevuld krijgen en houden.

Dit betekent dat winkels zoals een supermarkt, groenteman, slager en bakker op zondag om 8.00 uur hun deuren kunnen openen in plaats van 12.00 uur. De sluitingstijd op zondag blijft 19.00 uur.

Spreiding bezoekers en medewerkers en vollere schappen

De coronacrisis zorgt ervoor dat winkels in de voedselketen te maken krijgen met een intensievere aanloop van consumenten. Langere openingstijden zorgen voor meer spreiding van klanten en medewerkers. De extra drukte zorgt soms ook voor lege schappen. Van een aantal winkeliers kwam de vraag om op zondag langer open te mogen zijn. Daarom heeft het college besloten de openingstijden voor de komende 3 zondagen, te weten 22 maart, 29 maart en 5 april te verruimen. Deze extra openstelling voor de zondagochtend stopt in elk geval na de crisis en de openstelling gaat dan weer terug naar de oorspronkelijke tijd .

Verantwoordelijkheid winkeliers

In verband met het coronavirus zijn er door het Rijk cruciale beroepsgroepen benoemd. De winkels die voorzien in de eerste dagelijkse levensbehoefte behoren tot die doelgroep omdat onder andere zij de samenleving draaiende houden. Wel zijn de winkeliers nog een keer nadrukkelijk gewezen op de landelijke richtlijnen rond het coronavirus en de verantwoordelijkheid naar de medewerkers toe. Als de situatie erom vraagt, kan het college de openingstijden weer wijzigen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden