Compassie voor de wereld aldus boekhandelaar Walter Jansen

Foto: Mario Beekman

VELP – Boekhandelaar Walter Jansen (Arnhem/Velp) laat in zijn ziel kijken en deelt zijn compassie met de wereld.

Voor iedereen is het een verwarrende en zorgelijke tijd. Bij de meesten is het kwartje gelukkig gevallen dat de crisis mondiaal immens is met veel menselijk leed en desastreuze economische gevolgen.

Zelf kijkt Walter weinig nieuws omdat dit vooral de angst voedt maar leest hij veel achtergrondinformatie zoals een gesprek met Marion Koopmans, als vooraanstaand viroloog verbonden aan zowel de WHO als het RIVM (de Correspondent).

“Feitenkennis is nodig om te begrijpen wat er gebeurt en waarom het zo belangrijk is ons aan de regels te houden”.

Toch was het tot nu toe mogelijk om te genieten van het bos en de natuur, mits je afstand houdt. Het besef dat mensen zich al weken opsluiten, afgezonderd van de wereld, niet actief, was aanleiding tot onderstaande vlog.

“Veel ouderen zitten alleen thuis. Bel iedere dag een of twee mensen, al ken je ze misschien niet zo goed en biedt een luisterend oor, ga samen naar een stukje muziek luisteren door de telefoon of verzin iets anders. Stuur kaartjes.

Kom in ieder geval in actie en trek je niet helemaal terug uit de wereld. De wereld heeft je nodig.

Hoe bizar en bedreigend de omstandigheden ook kunnen zijn, we kunnen altijd iets doen in plaats van alles over ons heen te laten komen. We zien de afgelopen weken al veel blijken van empathie en er ontstaan mooie initiatieven om er samen de schouders onder te zetten.

‘Compassie met de wereld’ pleit er vooral voor om te blijven leven, om actief te blijven en er te zijn voor elkaar”.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden