Nog €650 nodig voor speelgelegenheid Gruttoplein!

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Bewoners van de omgeving van het Gruttoplein in Velp zijn al ongeveer een jaar bezig met de gemeente om een speelvoorziening te creëren op het Gruttoplein. Het enige wat het tegenhoudt zijn de financiën.

Daar is nu verandering in gekomen, na de start van onderstaande actie heeft het initiatief het bijna voor elkaar! Er is al €4350 opgehaald en nog €650 nodig om aan de benodigde financiën te komen voor de nieuwe speelgelegenheid.

Ik buurt mee!

Nu heeft de gemeente Rheden besloten het ‘Ik buurt Mee!’-platform nieuw leven in te blazen en geeft ieder huishouden in de gemeente een voucher van €7,50. Deze Ik buurt mee!-vouchers kunnen aan allerlei initiatieven geschonken worden die verzameld zijn op de website: https://www.ikbuurtmee.nl/.

Pauline Luteijn (één van de initiatiefneemsters):

“Wij hebben afgelopen zomer een drempel in de Gruttostraat gekregen, dit heeft ook heel wat voeten in de aarde gehad, maar de ‘aanhouder wint’ zeggen ze hè? Nu is project Gruttoplein/Speelvorziening aan de beurt. We gaan ons best doen om er weer een succes van te maken!”

De Initiatiefnemers, voorstanders van een speelvoorziening op het Gruttoplein zouden het heel erg fijn vinden als er veel mensen de ‘Ik buurt mee!’-voucher aan hen zullen gaan geven want ze hebben best een groot bedrag nodig, maar als het goed is wordt het ook iets waar veel mensen plezier van kunnen gaan hebben.

Het initiatief:

Het is de bedoeling dat het een natuurlijke speelaangelegenheid wordt. Er komen dus geen speel- en klimrekken. Er zal gebruik gemaakt worden van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld boomstammen waar je overheen kan lopen, een tafeltje met stoeltjes van boomstammen, speelkeien, een plantenbak voor het planten van groente en fruit. En wat natuurlijk super zou zijn is een waterpomp met een waterbaantje. De gemeente is akkoord met de speelaangelegenheid.

Er is een Facebookgroep aangemaakt: https://www.facebook.com/groups/514311075882936/. Mensen kunnen zich hierop aanmelden zodat ze de ontwikkelingen kunnen volgen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden