Tijdelijk 24 uur laden en lossen in verband met coronacrisis

Foto: Sebastiaan ter Burg on Foter.com - CC BY-SA

GEMEENTE RHEDEN – Het college van B&W heeft 24 maart 2020 besloten de laad- en lostijden voor de winkels tot en met 5 april te verruimen. Dit betekent dat er 24 uur per dag laad- en losactiviteiten kunnen plaatsvinden. Dit is een tijdelijke maatregel.

Voor winkels in alle segmenten, waaronder die in de vitale sectoren zoals de winkels die voedingsmiddelen verkopen (bijvoorbeeld: bakkers, slagers en supermarkten), is de bevoorrading op dit moment ingewikkelder. Ze ondervinden hinder van de (beperkte) bestaande laad- en lostijden. De verruiming zorgt voor een betere bevoorrading van winkels die hun openingstijden aanpassen of voor bijvoorbeeld supermarkten, bakkers en slagers die meer leveringen krijgen vanwege de coronacrisis.

Tijdelijk karakter

De verruiming van de regels heeft een tijdelijk karakter. Deze verruiming stopt in elk geval na de crisis en de laad- en lostijden gaan dan weer terug naar de oorspronkelijke tijden: van 7.00 tot 19.00 uur.

Uitzonderlijke situatie

De verruiming van de tijden zou kunnen leiden tot overlast voor omwonenden. Door het coronavirus is er echter een uitzonderlijke situatie ontstaan en is een optimale bevoorrading van alle winkels hard nodig. Ook op tijden waarop de gemeente dat normaal gesproken liever niet zou toestaan. Omdat de situatie door het coronavirus zo urgent is, kan er niet eerst een onderzoek plaatsvinden naar de effecten voor de omwonenden van winkels.

Passende oplossing

Mochten omwonenden toch ernstige hinder ondervinden van het laden en lossen dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (026) 49 76 911. Dan kijkt de gemeente of er een andere (passende) oplossing mogelijk is.

Landelijk

Landelijk hebben onder andere de ondernemersvereniging evofenedex (15.000 bedrijven uit de transportsector zijn hierbij aangesloten) en Transport en Logistiek Nederland (met 5.000 leden) een oproep gedaan om de laad- en lostijden te verruimen. Diverse andere gemeentes hebben daarom de laad- en lostijden al aangepast.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden