Binnen Blijf Bezigheden deel 1

Foto: Sebastiaan Torenhof

Binnen Blijf Bezigheden – In deze tijden kunnen we allemaal wel wat afleiding gebruiken. Daarom geeft Sebastiaan tips; een serie, film, boek of bezigheid om de tijd mee door te komen.

Film: Contagion

Als eerste de Film Contagion (2011 / Regie: Stephen Soderbergh / Met: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Laurence Fishburn, Jude Law, Brian Cranston e.a.) En ja, dit is een film over een virus uitbraak, en realistischer in beeld gebracht dan Outbreak (1995). De term Social Distancing wordt er zelfs in gebruikt en het virus in deze film, hoewel geen corona en veel dodelijker, komt ook van een vleermuis uit China.

‘Kan je niets leukers verzinnen?’ zult u nu misschien denken. En dan heeft u ook gelijk.

Welk normaal mens heeft er nu zin in een film die lijkt op het nieuws van de dag? Toch merkte ik dat ik de afgelopen dagen veel aan deze film moest denken, en toen ik hem, enkele dagen geleden ging kijken twijfelde ik ook of ik hem wel af wilde zien.

Ik heb hem afgezien en ik moet zeggen dat het zien van een film over een situatie waar we nu in leven mij goed heeft gedaan. Het heeft het hele gebeuren in perspectief geplaatst voor mij. Het zorgde ervoor dat ik even niet bezig was met COVID-19, maar met het MEV-1 virus uit de film. Het zorgde er ook voor dat alles even overzichtelijker leek en ik er vertrouwen in had dat alles weer goed zou komen. Ik hoop dat deze film, als u deze gaat kijken, u hetzelfde gevoel geeft.

Sebastiaan is ook te volgen op:  Facebook.

https://rheden.nieuws.nl/column/. Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden