Binnen Blijf Bezigheden deel 2

Foto: Sebastiaan Torenhof

Binnen Blijf Bezigheden – In deze tijden kunnen we allemaal wel wat afleiding gebruiken. Daarom geeft Sebastiaan tips; een serie, film, boek of bezigheid om de tijd mee door te komen.

Serie: : The Dark Crystal: Age of Resistance

Film: The Dark Crystal

De Netflix serie The Dark Crystal: Age of Resistance is een prequel van de film The Dark Crystal (1982 / Regie: Jim Henson / Frank Oz), waarin we meegenomen naar de wereld Thra. Daar hebben de slechte Skeksis het voor het zeggen. Vanuit hun paleis gebruiken ze The Dark Crystal om onsterfelijkheid te bereiken.

Maar er is een voorspelling… een dappere Gelfling zal The Dark Crystal zal helen en zo Thra zal bevrijden van de Skeksis overheersing.
Age of Resistance speelt zich lang voor deze film af en verteld hoe de Gelfling achter de waren aard van de Skeksis komen en in opstand komen om hun wereld te redden.

Wat deze serie zo mooi maakt is dat deze op nagenoeg dezelfde manier is gemaakt als het origineel. Compleet gemaakt met poppen, waar de Jim Henson Studios natuurlijk heer en meester in zijn. Thra is een wereld die leeft, waar bomen bewegen en dieren op planten lijken.

Deze tien-delige serie is prachtig gemaakt, hier en daar gebruikt het uiteraard computer effecten, maar het overgrote deel ademt de authenticiteit van het origineel uit. Te zien op Netflix en leuk voor het hele gezin. Hier en daar misschien een beetje eng, maar dat was het origineel ook, want Jim Henson vond Disney maar kinderachtig en vond dat kinderen af en toe best wel even bang mochten worden gemaakt. En waar kan dat beter dan in een kleurige fantasie wereld, met allerlei memorabele personages.

Sebastiaan is ook te volgen op:  Facebook.

https://rheden.nieuws.nl/column/. Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden