Ook in gemeente Rheden maatregelen verlengd tot en met 28 april 2020

Foto: foter.com

GEMEENTE RHEDEN – Dinsdag maakte het kabinet bekend dat alle coronamaatregelen verlengd worden tot en met 28 april. Dat betekent ook dat er binnen de gemeente Rheden een aantal maatregelen langer doorlopen. Dit geldt zowel voor de gemeentelijke dienstverlening als voor maatregelen rondom winkels.

Oud papier en gifbus

Tot 16 april is er geen inzameling van oud papier. Hoe en wanneer de inzameling na 16 april gebeurt, wordt nog bekeken in overleg met SUEZ.

De gifbus rijdt niet tot en met 28 april.

Raadsvergaderingen:

Tot 14 april zijn er geen raadsvergaderingen. Vanaf 14 april gaan alle gemeenteraadsvergaderingen weer door. De gemeenteraad vergadert dan digitaal en deze vergaderingen zijn live te volgen of terug te kijken via www.rheden.nl/gemeenteraad

De eerstvolgende vergaderingen zijn op:

  • 14 april om 19.30 uur voorbereidende vergadering
  • 21 april om 19.30 uur raadsvergadering

Kinderdagverblijven en scholen

De scholen blijven dicht tot en met de meivakantie. De kinderdagverblijven blijven gesloten tot en met 28 april.

Zwembad en sportlocaties

Zwembad De Dumpel in Velp en andere sportlocaties blijven gesloten tot en met 28 april.

Gemeentehuis in De Steeg

Op dit moment kunnen bezoekers alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis in De Steeg. De servicecentra in Dieren en Velp zijn gesloten. Gemeente Rheden is telefonisch bereikbaar op maandag en dinsdag van 8.30 tot 17.00 uur en woensdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Het verzoek is om alleen naar het gemeentehuis te komen als het echt nodig is. Veel kan telefonisch of online geregeld worden. Kijk hier voor op:

https://www.rheden.nl/Inwoners/Nieuws/Alles_over_het_coronavirus/Onze_locaties_en_dienstverlening

Verlenging maatregelen voor winkeliers

Het college van B&W heeft besloten de laad- en lostijden voor winkels tijdelijk te verruimen tot en met 28 april (was tot en met 6 april). Dit betekent dat er 24 uur per dag laad- en losactiviteiten kunnen plaatsvinden. De verruiming zorgt voor een betere bevoorrading van de winkels.

Ook is besloten om tot en met 28 april de openingstijden op zondag tijdelijk uit te breiden voor alle winkels die etenswaren verkopen voor de eerste dagelijkse levensbehoefte. Dit leidt tot een betere spreiding van het winkelend publiek en voor de medewerkers. Dit betekent dat winkels zoals een supermarkt, groenteman, slager en bakker op zondag om 8.00 uur hun deuren kunnen openen in plaats van 12.00 uur. De sluitingstijd op zondag blijft 19.00 uur.

Let op: op eerste paasdag zijn alle winkels gesloten. Dus op zondag 12 april is er geen koopzondag.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen