Binnen Blijf Bezigheden deel 4

Foto: Sebastiaan Torenhof

Binnen Blijf Bezigheden – In deze tijden kunnen we allemaal wel wat afleiding gebruiken. Daarom geeft Sebastiaan tips; een serie, film, boek of bezigheid om de tijd mee door te komen.

Serie: Pushing Daisies

Pushing Daisies (2007-2009 / Showrunner: Bryan Fuller / Met: Lee Pace / Anna Friel / Chi McBride / Kristin Chenoweth e.a.) is een vrolijke kleurrijke serie over Ned, The Pie-Maker, die samen met privé detective Emerson Cod moorden oplost. Dit doet hij door gebruik te maken van zijn speciale gave. Hij kan mensen namelijk met een aanraking weer tot leven brengen. Als hij deze mensen na een minuut weer aanraakt blijven ze dood voor altijd, doet hij dit niet, en gaat die minuut voorbij, dan blijft deze persoon leven, maar gaat er wel iemand anders dood.

Dit gaat allemaal voorspoedig, tot Ned bij het lichaam van zijn jeugd liefje, Charlotte ‘Chuck’ Charles staat en hij de minuut voorbij laat gaan. Chuck blijft leven, iemand anders valt dood neer, en Ned heeft nu, naast een geïrriteerde Emerson Cod, een vriendin die dood hoort te zijn, maar levend is en die hij nooit kan aanraken.

Het klinkt allemaal misschien morbide, maar dat is deze serie zeker niet. De wereld van Pushing Daisies is een explosie aan kleur en gekke karakters. Eindeloze velden met zonnebloemen, architectuur die zo uit een pretpark afkomstig kan zijn en kleding beter geschikt lijkt in een Dr. Suess boek.

Leven en dood worden op luchtige manier behandeld en de serie is nergens duister of eng. Met veel humor proberen Ned, Emerson en Chuck moorden op te lossen en mensen te helpen.

De serie heeft twee seizoenen, voordat deze ge-cancelled werd. Het heeft wel een fatsoenlijk, hoewel iets gehaast, einde.

Sebastiaan is ook te volgen op:  Facebook.

https://rheden.nieuws.nl/column/. Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden