Burgemeester van Rheden sluit drugspand in Velp

VELP – Burgemeester Carol van Eert heeft op 8 april 2020, opdracht gegeven voor het sluiten van een woning aan de Emmastraat 39b in Velp. De woning gaat voor de periode van 2 maanden op slot. Op dit adres trof de politie op 3 maart 2020 een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aan.

Onder andere zijn er meer dan 500 XTC pillen, en ook is er een vuurwapen gevonden.

De gemeente Rheden maakt, net als andere gemeenten in deze regio, gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt. Hierdoor kan de burgemeester woningen, erven en lokalen sluiten als er drugs wordt gevonden. De woning aan de Emmastraat gaat voor 2 maanden dicht.

Rust in omgeving terugbrengen

Met de sluiting wil de burgemeester een einde maken aan de bekendheid van het adres als drugsadres en de rust in de omgeving terugbrengen. De sluiting zorgt er ook voor dat het weer prettiger wonen is in de buurt en dat bewoners zich veiliger voelen.

“Drugshandel is een slechte manier om te proberen snel geld te verdienen”, zegt burgemeester Carol van Eert. “Dit heeft heel veel nare gevolgen. Ook in tijden van corona gaan we door met de bestrijding van drugscriminaliteit. En als daarvoor het sluiten van een pand nodig is, dan doen we dat. Ik hoop dat de buurtbewoners zich weer snel veilig voelen in hun eigen straat”.

Verdachte situaties melden

Burgemeester Carol van Eert roept inwoners op om de politie te bellen als zij een verdachte situatie zien of horen. “Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om gevaarlijke situaties te voorkomen maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de drugscriminaliteit of hennepkwekerijen zitten. Gelukkig komen er steeds vaker meldingen binnen bij de politie (0900-8844 of bij een spoedmelding 112) of bij Meld Misdaad Anoniem ( 0800-7000). Zo zorgen we er met elkaar dat onze gemeente veilig blijft.”

Huis verhuurd? Zorg dat er geen drugs in komt!

Mensen die hun huis verhuren, moeten zich bewust zijn van de eventuele risico’s. De verhuurder is verantwoordelijk voor wat er in zijn huis gebeurt, dus ook voor eventuele illegale praktijken. Daarom is het verstandig dat verhuurders zich verdiepen in het werk, inkomen en de historie van de huurder. Ook het opstellen van een goed huurcontract en het maken van afspraken over periodieke controles van de woning is aan te raden. Het is belangrijk dat verhuurders die illegale activiteiten vermoeden, direct de politie inschakelen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen