Binnen Blijf Bezigheden deel 6

Foto: Sebastiaan Torenhof

Binnen Blijf Bezigheden – In deze tijden kunnen we allemaal wel wat afleiding gebruiken. Daarom geeft Sebastiaan tips; een serie, film, boek of bezigheid om de tijd mee door te komen.

Serie: Outlander

Outlander (2016 – heden / Showrunner: Ronald D. Moore / Met: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Graham McTavish e.a.) is gebaseerd of de boeken reeks van Diana Gabaldon.

En gaat over Claire Randall die net na de Tweede Wereldoorlog op vakantie in Scotland in het verleden beland. In 1743 om precies te zijn, de tijd dat de Schotse Highland cultuur nog bestond, maar op het punt stond bijna volledig weggevaagd te worden door de Engelse legers.

De lijst met dingen die deze serie goed maken, in mijn ogen, is lang. Ten eerste laat het (eindelijk) een intelligent hoofdpersonage zien. Vaak maken karakters in films of series domme keuzen. Dit is zodat er conflict ontstaat en er in het verhaal iets gebeurd, een luie manier van schrijvers om iets te laten gebeuren in mijn optiek.

Dat is in deze serie niet het geval, Claire is een slimme vrouw die goede keuzes maakt in een erg moeilijke situatie. Dat er toch veel dingen fout gaan liggen vaak niet aan de keuzes (of fouten) die zij maakt, maar aan pech en ongeluk.

Verder is het een serie die er niet voor schroomt om nare en verschrikkelijke dingen te laten zien, waar soms tergend lang de tijd voor wordt genomen. De 16de eeuw was een harde tijd, en dat laat deze serie zien. Bovendien heb ik het idee dat de research achter deze serie erg goed is en een heel realistisch beeld geeft van Highland Schotland.
Zeker een serie die je op het puntje van je stoel laat zitten en waarvan je toch nog even één aflevering wilt kijken, ook al had je al lang in bed willen liggen.

Te zien op Netflix, maar natuurlijk ook gewoon te koop op DVD en Blu-ray.

Sebastiaan is ook te volgen op:  Facebook.

https://rheden.nieuws.nl/column/. Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden