Binnenvaartschip Undine 4 uiteindelijk los getrokken

VELP/RHEDEN – Op de IJssel, tussen Velp en Rheden, was de scheepvaart sinds woensdagmiddag 15 april enige tijd gestremd. Het binnenvaartschip Undine 4 lag dwars over de rivier, waardoor het verdere scheepvaartverkeer gestremd was.

Een 40 tal toeschouwers, netjes op gepaste afstand keken naar de verrichtingen van twee sleepboten, Rijkswaterstaat en de politie.

Rond 19.45 uur op woensdagavond werd begonnen met het lossen van een deel van de lading tot 21.30 uur daarna volgden diverse pogingen het binnenvaartschip los te trekken met de sleepboten, deze hadden geen succes.

Om 22.00 u werd weer begonnen nog meer lading uit de boot te halen en uiteindelijk lukte het na verschillende pogingen het schip los te trekken. De vastgelopen boot Undine 4 heeft een lengte van 85.50 m 8.20 m breed laadvermogen 1204 ton.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden