Stichting SARI start inzameling om grootschalig overlijden door Corona te voorkomen

ELLECOM – “Als er nu niet wat gebeurt zullen heel veel mensen in sloppenwijken sterven.” Oprichter van stichting Sari is bloedserieus. In het Indiase Chennai waar zijn stichting doorgaans helpt bij het bouwen van scholen voor kansarme kinderen wonen tienduizenden gezinnen in sloppenwijken.

Door de lockdown die ook in India van kracht is kan niemand uit die wijk nog werken of bedelen. “Deze mensen hebben helemaal niets meer. Normaal staan ze op ophaalplekken aan de rand van de wijk, om als dagloner aan de slag te gaan. Nu dreigt er een ramp waarbij ’s nachts veel mensen dood op diezelfde plek worden neergelegd om opgehaald te worden.” Stichting Sari begint een inzamelingsactie om plaatselijke hulpverleners te ondersteunen. Wilde Ganzen zal het opgehaalde bedrag verdubbelen.

Stichting Sari werkt samen met Uma en Muthuram, oprichters van de Suyam Charitable Trust. Zij helpen de armsten in Chennai aan scholing. Op dit moment probeert het stel met vrijwilligers zoveel mogelijk mensen in de sloppenwijken van eten te voorzien. Het doel is 10.000 euro te doneren. Door de verdubbeling door Wilde Ganzen kan dan voor 20.000 euro eten worden gekocht en verdeeld.

Uw bijdrage graag op : NL28 ABNA 048.43.90.120 tnv Stichting SARI onder vermelding van “Corona support”.

Eerder dit jaar bracht een SARI benefietdiner nog bijna 9000 euro op. Hiervoor worden toiletten en een nieuwe keuken gebouwd bij een school voor kinderen met een beperking.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Gerard Helmink 06-22415328 , email [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Chenai India1 - Coronasupport - SARI

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen