Geen huur gemeentelijke sportaccommodaties en verlenging zwembadabonnementen

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties in Rheden hoeven tijdelijk geen huur te betalen. De huur vanaf 16 maart t/m april wordt terugbetaald en de facturen voor de periode daarna worden niet gestuurd.

Deze tijdelijke kostenverlichting geldt voor de gehele duur van de Coronamaatregelen. Ook worden de zwemabonnementen verlengd voor de duur van de periode dat de zwembaden gesloten zijn.

Vanwege het Coronavirus zijn sportaccommodaties in Nederland vanaf 16 maart 2020 gesloten. Dat geldt ook voor de gemeentelijke sportaccommodaties in Rheden: sporthallen, gymzalen, sportvelden en zwembaden. Veel gebruikers van sportaccommodaties, zoals sportverenigingen, kunnen momenteel daarom niet terecht in deze accommodaties. In de zwembaden wordt, buiten losse kaartverkoop, gewerkt met diverse abonnementen en meerbadenkaarten met een beperkte geldigheidsduur. Dit betreft jaarabonnementen, 12-badenkaarten en zwemleskaarten.

De gemeente vindt het belangrijk dat sportverenigingen en andere gebruikers van gemeentelijke sportaccommodaties niet hoeven betalen voor uren die zij door het Corona-virus niet kunnen gebruiken. Mensen met een zwembadabonnement worden gecompenseerd door een verlenging van de geldigheid van hun abonnement.

Wethouder Marc Budel:

“We doen dit om de sporters en de sportverenigingen te ondersteunen in deze moeilijke periode. Wij vinden het niet redelijk om gebruikers te laten betalen voor een dienst die wij niet hebben kunnen leveren. Wij dragen de sport een warm hart toe.”

De gemeente is nog bezig met een apart voorstel voor onderwijsinstellingen die gebruik maken van gemeentelijke sportaccommodaties.

(Bijschrift foto: Op de foto links Wethouder Marc Budel en rechts Rick Palm (voorzitter Sc Rheden), die blij is met deze regeling)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden