Rheden Nieuws eet smakelijke koekjes of kreeft uit eigen keuken

COLUMN – Door de beperkingen die we verstandig in acht nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gaan dingen anders dan voorheen.

Het dagelijkse rondje boodschappen, de ‘grote’ boodschappen bij de supermarkt en even snel iets halen dat we vergeten zijn, lukt niet meer zo goed. Ook het online bestellen van boodschappen is stukken lastiger. Voor dat laatste geldt nog een ander probleem: als we onze middenstand nu links laten liggen, hebben we binnen afzienbare tijd veel lege winkelstraten ook als de maatregelen tegen het virus zijn opgeheven. Veel bedrijven en zelfstandigen hebben voor een paar maanden financiële buffers en dan is het op. De maatregelen van de regering gaan over miljarden en dat klinkt heel royaal maar het is slechts een kleine aanvulling per ondernemer tot het bijstandsniveau.

Uw columnist wil graag een positiever verhaal brengen. Het is goed om te zien dat vaders en moeders met hun kinderen wandelen, of stoepkrijten of voetballen. De waardering voor mensen met lage lonen neemt toe nu we missen wat ze voor ons doen of juist een extra beroep op hen doen omdat het nodig is. In het kader van deze rubriek: mist u het terrasje en het hapje buiten de deur?

Door de drukte in de supermarkten, het hamsteren en ook niet onbelangrijk het sluiten van de horeca, is het groothandels als Sligro, Makro, Hanos en andere toegestaan om particulieren binnen te laten. Martine Kamsma schreef op 16 april hierover onder de titel ‘Hoe je thuis nu restaurantje kan spelen’ een aardig artikel in de NRC. Het is zeker een mooie gelegenheid om meer tijd aan het eten koken te besteden. Of het dan direct een kreeft moet zijn?

Een andere mogelijkheid is koekjes bakken. Kinderen zijn gek op koekjes, het is niet heel moeilijk, zij kunnen het grotendeels zelf en het resultaat mag er zijn. Bovendien leuk om samen met uw kinderen te doen en er is weer een deel van de dag gevuld: uurtje bereiden, uurtje wachten en … een uurtje opruimen. Hier staan in ieder geval wat leuke recepten: dagelijkse kost koekjes.

Nog een tip: wandel naar uw plaatselijk boekhandel en kijk eens naar de kinderkookboeken. Blader eens door ‘eten met Nijntje’ niet van Dick Bruna wel in zijn stijl en De Volkskrant geeft u alvast een paar recepten. Hier een top tien kinderkookboeken en nog een kookboek van koken met Karin. De deskundige en gemotiveerde medewerkers in de boekhandels hebben vast nog veel meer ideeën voor leuke boeken. Voordeel voor u: een wandeling, lekker rondneuzen in de boekhandel, een onverwacht cadeautje waarmee u uw kinderen verrast en dan lekker de keuken in met uw kinderen.

Rheden: eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen