Goudsmeden in actie voor Voedselbank Arnhem

Foto: Bart van den Bergh

VELP/ARNHEM/RHEDEN – Op donderdag 30 april overhandigde Hans Aalbers namens Juweliershuis Aalbers aan vice-voorzitter van Voedselbank Arnhem Caroline van der Sluis een cheque ter waarde van € 7.500,-.

In samenwerking met Banketbakkerij Teunissen, Pannenkoekenhuis Strijland en Automatiek Beursken zijn daarnaast voor de gezinnen uit de gemeente Rheden die aangewezen zijn op de voedselbank nog eens ruim 600 waardebonnen gedoneerd.

De goudsmeden van Juweliershuis Aalbers vervaardigden de afgelopen weken in het eigen atelier een speciale gouden hanger: “Een Hart vol Geluk”. Vier in goud uitgevoerde gestileerde hartjes vormen samen een klavertje vier. Van de speciale prijs van € 795,- gaat € 250,- rechtstreeks naar de Voedselbank.

Over het ontstaan van deze actie vertelt Hans Aalbers:

“In de eerste weken van het Corona-virus zagen we het werk in ons atelier teruglopen. Omdat veel familieleden elkaar vanwege beperkende maatregelen niet konden en kunnen bezoeken, ontwierpen de goudsmeden een speciale gouden hanger: “Een Hart vol Geluk”. De hanger is vervolgens in ons eigen atelier gemaakt in diverse uitvoeringen. In geel, wit of roségoud en met of zonder toevoegingen van diverse edelstenen zoals diamant en saffier. Na een promotie op RTL7 bij het programma Business Class van Harry Mens, waar de hangers uitgebreid getoond werden, kwam er direct vraag naar deze hanger uit het hele land. Door naar elkaar om te kijken, moeten we samen door deze bijzondere tijd heen kunnen komen. Deze actie bewijst wel dat we met elkaar een hoop kunnen betekenen voor een ander. Ik kijk dan ook met trots terug op dit initiatief van onze goudsmeden.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. #RHEDENNIEUWSISERVOORJOU

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen