Koop lokaal en steun elkaar

Foto: Reinier Broeks

VELP – ‘Koop lokaal’, is wat Peter Meijrink van Sauter Wijnen uit Velp denkt wanneer hij beseft wat de impact van de coronacrisis is. Om de daad bij het woord te voegen verkoopt wijnhandelaar Meijrink sinds een week ook bier.

Bier van Stadsbrouwerij Durs (Hejje durs?) uit Arnhem, met klinkende namen als Leip Hert en Jetser.

‘Ik verwacht niet dat ik het wegvallen van hun horeca-omzet ga goedmaken’, aldus Meijrink. ‘Het is meer een signaal aan consumenten dat lokale ondernemers een steuntje in de rug verdienen. Ik verkoop nu wijn van Domein Hof te Dieren, whisky van Eaglesburn Distillery uit Ede en bronwater van Water 159 uit De Steeg. Waarschijnlijk heb ik binnenkort ook Veluwse Vreugde 2016 – een perfecte mousserende wijn – van de Eco Fields wijngaard uit de Harskamp in het assortiment.’

‘Om het wat breder te trekken heb ik contact gezocht met de Velpse groenteboer Hans Hendriks van Het Aardappelpakhuis en met kaasboer Mark Wierbos van De Boerenhoeve in de Versgaard, ook in Velp. Over en weer promoten we elkaars producten. Van het Aardappelpakhuis kreeg ik een recept voor gegrilde asperges. Zijn asperges met mijn wijn, een mooi voorbeeld van samenwerking’, aldus de ondernemende Meijrink.

#RHEDENNIEUWSISERVOORJOU

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen