We helpen dierentehuis Arnhem e.o samen

”Ongeloof maar vooral verdriet bij de kat van Bas nadat hij het nieuws hoorde”
Foto: Bas Kaptein

INGEZONDEN – Het was zaterdagmiddag 2 mei zoals vele mensen scrolde ik (Bas Kaptein) door het nieuwsoverzicht op Facebook op mijn mobieltje na de vele verhalen stuitte ik op een bericht van politie Velp met als titel ’’Getuigen gezocht inbraak dierenasiel Velp’’.

Na wat verontwaardigen gedachten toch maar besluiten om het maar te gaan lezen dan, want waarom zou je in hemelsnaam gaan inbreken in een dierenasiel die mensen zijn er toch juist om te helpen ?

Het bleek dat ze hadden toegeslagen daar en twee kluizen en contant geld hadden meegenomen en ik was niet de enige die het had gelezen zo bleek uit de vele boze reacties onder het bericht.

’’wat een laffe actie’’ en ’’ niet meer normaal dit ’’ gevolgd door een ’’ het is toch vreselijk om zoiets te stelen wat voor die lieve dieren bestemd is, waar is je moraal en je gevoel? heb hier geen woorden voor ’’ waren slechts een paar van de opmerkingen onder het bericht.

Na alle opmerkingen te hebben gelezen ging bij mij de gedachte ” dit kan toch niet en dit moeten we niet accepteren, dus tijd voor actie”.

Nu nog een goede manier vinden om dit onder de aandacht te brengen bij de mensen maar vooral om te helpen na diverse crowdfunding’s websites te hebben bekeken toch er maar één uitkiezen dus.

Zo gezegd zo gedaan ik opende een campagne met de inmiddels welbekende titel ”Help Dierentehuis Arnhem en omstreken na de inbraak’’ even kijken of dit wat kan opleveren, ik hoopte het wel, echter je weet maar nooit hoe mensen zullen reageren.

Na het eerst gedeeld te hebben om mijn eigen Facebookpagina begonnen de deelacties en de donaties toch langzaam binnen te druppelen, ook kreeg de media er lucht van en kreeg mij actie meer aandacht.

Wauw wat gaaf dacht ik toen maar had nooit kunnen dromen dat er zoveel hartverwarmende en leuke positieve reacties bij zouden zitten, dit was echt een kippenvel momentje één van de vele lieve reacties was van Joan met als opmerking ”ik doneer graag mijn zakgeld” dat is toch super lief en aardig dat je je zakgeld voor die week weggeeft aan het dierentehuis om te helpen.

De teller bleef maar oplopen ik dacht toen nou als we een paar honderd euro zouden ophalen dan zou dat ontzettend mooi zijn voor het dierentehuis echter het bleef maar doorgaan ook werd het bericht massaal gedeeld op diverse plaatsen.

Inmiddels stonden we al op tweeduizend euro en dacht toen bij mezelf ”gerechtigheid’’ voor alle vrijwilligers maar vooral voor alle dieren die daar dag en nacht en alle dagen van het jaar zo liefdevol worden verzorgd.

Zij zijn het die je kunt bellen als je een gewonde vogel aantreft of als je een kat dan wel een hond op straat vind en in de tussentijd dan zijn zij het die het dier liefdevol en respectvol verzorgen.

Vandaar dat ik het ontzettend mooi maar ook hartverwarmend vind hoe mensen massaal doneren ook de vele positieve reacties doet wat met mij maar ook de vrijwilligers van het dierentehuis zijn hier niet ongevoelig voor.

Bij deze dan ook dank je wel mensen namens de getroffen dieren en de vrijwilligers voor jullie steun zij kunnen elke euro goed gebruiken.

Namens initiatiefnemer Bas Kaptein.

(verslag overhandiging cheque volgt)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden