Zonneveld ‘De Bocht’ verwacht subsidietoekenning van de Rijksoverheid

Foto: Werkgroep Klimaat-actief Dieren-Zuid

DIEREN – De werkgroep Dieren-Zuid Klimaat-actief verwacht binnenkort de subsidietoekenning van de Rijksoverheid.

“We hebben de aanvraag voor subsidie op 20 maart 2020 ingediend. Dit was een behoorlijke race tegen de klok aangezien er een overeenkomst over het gebruik van het terrein, een verleende omgevingsvergunning, een intentieverklaring van de tot nu toe deelnemende inwoners én van een externe financier vereist waren om in aanmerking te komen voor subsidie”, aldus Ruud Breukink van de werkgroep.

Werkgroep Dieren-Zuid Klimaat-actief wil een zonneveld van ongeveer 4000 panelen realiseren. Het terrein –langs de Spankerenseweg- in Dieren heeft nu nog de bestemming ‘bedrijventerrein” en heeft de afgelopen tientallen jaren braak gelegen. De gemeente Rheden is zeer positief over het ontwikkelen van een zonneveld op dit terrein en heeft alle zeilen bijgezet om zowel de principeovereenkomst, als de omgevingsvergunning, tijdig gereed te krijgen.

Ze hebben deze subsidie nodig om de volgende reden; de bijdrage van de Rijksoverheid is van belang voor de financiële haalbaarheid van het zonneveld. De subsidieregeling heet SDE+ (Subsidie Duurzame Energie +). Deze subsidie keert het verschil uit tussen de marktprijs en een vaste overeengekomen kWh-prijs gedurende een reeks van jaren. De toekenning wordt nu eind juni 2020 verwacht.

Na de toekenning van de subsidie gaan ze het ontwerp van het zonneveld definitief maken. Ze vragen daarvoor offertes bij diverse installateurs. Ook worden het huurcontract voor het terrein en een opstalovereenkomst voor plaatsing van de panelen met de gemeente gesloten.

Personen die zich hebben opgegeven mee te willen investeren, worden op de hoogte gehouden. Ook andere inwoners die nog geen voorinschrijving hebben gedaan kunnen mee gaan doen aan het project ‘De Bocht’ door zich op elk gewenst moment in te schrijven via de website van Energie Coöperatie Rijn en IJssel.

De werkgroep is van plan in de nazomer (opnieuw) bijeenkomsten te houden waarbij ze alle aspecten van de exploitatie van ‘De Bocht’ voorleggen en bespreken.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden