LokaalRheden online ter ondersteuning voor ondernemers in gemeente Rheden

Foto: lokaalRheden

REGIO – Begin 2020 kreeg iedereen te maken met een nieuw virus. Om verdere verspreiding tegen te gaan zijn er verstrekkende maatregelen genomen. Nederland ging gedeelte op slot en moet een pas op de plaats maken; er zijn geen files, geen vliegtuigstrepen in de lucht. Het meest opvallende in de eerste paar weken was de stilte.

De burger werkt thuis, blijft binnen en bestelt zijn boodschappen online.

Waar dan? In eerste instantie bij de grote, bekende spelers met een gigantisch assortiment waarbij jouw aankoop de volgende dag, maar in verband met grote drukte in sommige gevallen een paar paar dagen later pas aan de deur wordt afgeleverd.

“Dit kan anders en beter! Beter voor het milieu, beter voor de werkgelegenheid en beter voor de lokale economie.
Zou het niet fijn zijn als er een website is met een overzicht van horeca, winkels en dienstverleners uit de directe omgeving, waar ik mijn bestellingen kan plaatsen? En dan natuurlijk ook de producten binnen een werkdag thuisbezorgd krijg”.

Dat vroeg een aantal burgers uit de gemeente Rheden zich af en zij realiseerden het Platform LokaalRheden.

Het platform is gestart met de website www.lokaalrheden.nl, Facebook,Instagram, linkedIn en wil uitgroeien tot een volledig online overzicht van het winkelaanbod en diensten binnen de gemeente Rheden.

De ondernemersverenigingen van Velp, Dieren en Rheden zijn enthousiast. Vele ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld.

Lokale ondernemers kunnen zich presenteren via deze website en hun klanten informeren over de aangeboden diensten en producten. Geen verlaten winkelstraten met lege etalages, geen anonieme klantenservice, maar een persoonlijke en betrokken benadering van mensen dichtbij.

LokaalRheden is door de coronacrisis uit nood geboren, maar biedt vooral ook vele mooie kansen nu en in de toekomst. Zowel voor ondernemers als voor consumenten. Ondernemers kunnen zich (nu) kosteloos aanmelden via www.lokaalrheden.nl/aanmelden

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden