Anjeractie: De Isseltaler Musikanten gaan mobiel collecteren

Foto: Isseltaler Musikanten

RHEDEN – De Isseltaler Musikanten gaan mobiel collecteren in de periode vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 mei 2020. Met de jaarlijkse collecte haalt het Prins Bernhard Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto: Houd cultuur in de buurt levend!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar en dat word gevierd met een speciale jubileumcollecte. Dit jaar is maar liefst 100% van de opbrengst van de Anjeractie voor de clubkas van de collecterende vereniging.

Mobiele Anjeractie

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging.

Blaasmuziekliefhebbers kunnen nu alvast via de App op de website www.isseltalermusikanten.nl bekend maken dat zij een bijdrage willen leveren aan deze collecte. De Isseltaler Musikanten zullen hen dan in de collecteweek via WhatsApp nader informeren.

Hoe veilig is de mobiele Anjeractie?

Veiligheid staat voorop bij het Cultuurfonds. Zij werkt daarom samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiel collecteren. De Hartstichting, het Nederlandse Rode Kruis, Jantje Beton en het KwF gebruiken dezelfde techniek. Daarnaast zijn de mobiel bankieren-apps ook goed beveiligd.

Over de Isseltaler Musikanten

De Isseltaler Musikanten vierden in 2017 het 40-jarig jubileum. In 1977 is het orkest samengesteld uit muzikanten afkomstig van diverse plaatsen aan de oevers van de Gelderse IJssel, het is een regionaal orkest dat onder professionele leiding staat van Cyrille van Poucke. De thuishaven van het orkest is de gemeente Rheden.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden