4Noppes weggeefwinkel Dieren e.o. heeft voorlopig andere werkwijze

Foto: 4Noppes

DIEREN – Weggeefwinkel 4Noppes in Dieren is al gesloten per 21 maart vanwege de coronacrisis. Dit maakte een andere werkwijze noodzakelijk, want het weggeven gaat door. 4Noppes is nu bereikbaar voor tussentijdse afspraken en er wordt geklust in en om het pand.

Ook het uitblijven van deelfinanciering dit jaar door gemeente Rheden maakte dat deze periode juist benut wordt voor het anders inrichten van de organisatie met 31 medewerkers. Er is een nieuw bestuur dat taakgericht werkt (bijvoorbeeld aan fondsenwerving) en ook de winkelwerkwijze is meteen veranderd. Vanaf 21 maart startte 4Noppes met het actief benaderen van mensen met een bepaalde behoefte aan spullen, zodat men toch geholpen kan worden. En op individuele afspraak kan men de weggeefwinkel nu tóch bezoeken voor zowel het brengen als het uitzoeken van goed bruikbare artikelen. En vaak nog veel meer, bijvoorbeeld advies. Dit alles binnen de geldende richtlijnen.

Vanwege het hoge bezoekersaantal en de beperkte ruimte heeft het bestuur van 4Noppes ervoor gekozen om voorlopig nog niet open te kunnen gaan. 1,5 m afstand houden is dan moeilijk realiseerbaar, ook vóór de winkel.

Met een gemiddeld aantal van 70 bezoekers en 25 innames van mooie, goede spullen per opening is de weggeefwinkel in Dieren aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 47 nog altijd een groot succes. Steeds meer mensen weten de winkel te vinden. Er is immers genoeg om te delen en voor ieder wat wils! Iedereen is welkom!

Organisaties kunnen in deze periode ook spullen komen ophalen, bijvoorbeeld wanneer men veel van hetzelfde nodig heeft, want er is een overvloed aan goede spullen.  Een afspraak kan gemaakt worden via telefoon 06-44881557, e-mail [email protected] of via https://www.facebook.com/4NOPPESDieren/   (chat).

4Noppes is gedurende deze periode ook gewoon bereikbaar op tel. 06-44881557. Per e-mail zijn we te bereiken op [email protected], Facebook: 4Noppes Dieren en algemene informatie via website: http://www.4noppes.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden