Stap voor stap meer dienstverlening in gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – De maatregelen om het coronavirus in te dammen, brachten ook beperkingen voor de dienstverlening van de gemeente Rheden met zich mee. Nu er weer meer mag, breidt de dienstverlening zich ook weer uit.

Dit betekent onder andere dat het gemeentehuis in De Steeg weer volgens de normale openingstijden open is. Het servicecentrum in Dieren is vanaf 3 juni open op woensdagochtend en vrijdagochtend. Het servicecentrum in Velp gaat naar verwachting in september open. De actuele openingstijden staan op www.rheden.nl/openingstijden

Kom alleen naar het gemeentehuis als het nodig is en betaal per pin

Omdat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn, is de oproep om alleen naar het gemeentehuis of het servicecentrum te komen als het echt nodig is. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een ID-kaart en dan is het verzoek om met pin te betalen. Voor vragen kunnen inwoners op dit moment telefonisch contact opnemen op maandag en dinsdag van 8.30 tot 17.00 uur en van woensdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Maar een vraag stellen kan ook via een contactformulier op de website of via Facebook, Twitter of WhatsApp. Daarnaast bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid allerlei zaken online te regelen zoals het doorgeven van een verhuizing of het aanvragen van een akte. Kijk hiervoor op www.rheden.nl

Sociaal Meldpunt

Het Sociaal Meldpunt neemt alle meldingen weer in behandeling. Bij het Sociaal Meldpunt kunnen inwoners terecht met vragen over welzijn, zorg, wonen, werk en inkomen, opvoeden en opgroeien. Het contact is bij voorkeur telefonisch. In urgente gevallen kan er een gesprek plaatsvinden in de speciaal ingerichte spreekkamers in het gemeentehuis, of op gepaste afstand met een huisbezoek.

Afval

Het oud papier wordt weer opgehaald maar er is wel een gewijzigd inzamelschema zolang de 1,5 maatregel geldt. De gifbus voor klein chemisch afval rijdt vanaf 5 juni weer de gebruikelijke route. Beide schema’s staan op de website. Green Bags zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis in De Steeg en 2Switch in Dieren.

Zwembaden

Sinds 18 mei is het weer mogelijk om bij het binnenzwembad De Dumpel in Velp te zwemmen. Wel is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Naast banen zwemmen, komen andere zwemactiviteiten en de zwemlessen weer op gang. Buitenzwembad De Hangmat in Rheden gaat op 8 juni weer open om banen te zwemmen. Ook hier is het noodzakelijk voor bezoekers om vooraf te reserveren via www.sportbedrijfrheden.nl.

Sportlocaties

De buitensportlocaties zijn weer open en met sportverenigingen zijn afspraken gemaakt over het gebruik.

Raadsvergaderingen

De gemeenteraad heeft wegens de coronacrisis een maand niet vergaderd. Sinds april vergadert de raad digitaal. De raadzaal in het gemeentehuis wordt ingericht om op korte termijn weer in het gemeentehuis te vergaderen. Wanneer de eerste fysieke vergadering is, is nog niet bekend.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen