Communicatienetwerk hulpverlening verplaatst tijdelijk een antennemast in de Gemeente Rheden

Foto: overheid.nl

VELP – In de maand juni 2020 is het het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) in de gemeente Rheden begonnen een antennemast tijdelijk te verplaatsen voor het landelijk communicatienetwerk C2000. De antenne die nu op het dak van het politiebureau is geplaatst komt tijdelijk in een mast op het terrein plaatselijk bekend als Stationsstraat 40 te Velp.

Het plaatsen van de tijdelijke antennemast is noodzakelijk voor goede onderlinge communicatie van hulpverleningsinstanties als politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten. Aangezien het politiebureau wordt gesloopt en de bestaande antennemast daarom niet meer op de huidige locatie kan blijven staan. 

De komende periode zal door de Politie een extern onderzoek worden opgestart naar de eventuele alternatieve locaties voor deze installatie en aan de hand daarvan zal er een definitieve oplossing worden gekozen. 

C2000 is eigendom van de Staat, de minister van Justitie en Veiligheid is hiervoor verantwoordelijk. Het landelijk netwerk bestaat uit ongeveer 600 vrijstaande antennemasten en daklocaties en zorgt voor communicatie op de plek waar dringend hulp nodig is. Dat gebeurt al bij het ‘aanrijden’ naar incidenten, die via het noodnummer 112 zijn gemeld. Een goede werking van het communicatienetwerk is cruciaal, het redt levens bij ernstige incidenten!

Wilt u de stukken inzien? Neem dan contact op met het gemeentehuis op tel.nr. (026) 49 76 911. Zij kunnen u de relevante documenten e-mailen. Tevens is alle beschikbare informatie te vinden en te downloaden op: http://www.C2000.nl.

Vanwege het elementaire belang van het C2000 communicatienetwerk voor hulp in nood is in 2004, bij wet bepaald, dat voor de bouw van C2000 antennemasten geen omgevingsvergunning vereist is. 

Als u specifieke vragen hebt over de plaatsing van deze C2000 antennemasten, kijk dan op http://www.c2000.nl of bel dan de Bewonerslijn van Politie│ Meldkamer Diensten Centrum 088-6620332. Ook kunt u uw vraag schriftelijk stellen, door deze te sturen naar:

  • Politie, Meldkamer Diensten Centrum, t.a.v. Afdeling Service Level Management (SLM), Postbus 238, 3970 AE Driebergen.
  • Meer informatie over C2000:  http://www.c2000.nl.
  • Meer informatie over antennemasten:  http://www.antennebureau.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden