Speelaangelegenheid Gruttoplein Velp krijgt vorm

Foto: Speelaangelegenheid Gruttoplein Velp

VELP – Via Ik buurt mee! hebben een paar initiatiefnemers uit Velp een plan ingediend voor een natuurlijke speelaangelegenheid aan het Gruttoplein te Velp. Begin 2020 is dit initiatief goedgekeurd door gemeente Rheden.

Inmiddels is al het geld binnen dit is verkregen door het geven van de vouchers van €7,50 en donaties van meerdere ondernemingen en zal er snel begonnen worden aan de aanleg van de speelaangelegenheid. Woensdag 10 juni in de ochtend zal de geplande grondboring voor het plaatsen van een filterbuis in het grondwater plaatsvinden. Ze hopen dat de waterpomp en de waterbaan die week ook aangesloten worden, dit wordt allemaal gedaan door vrijwilligers.

Via de gemeente zijn er 2 grote bomen ter beschikking gesteld die waarschijnlijk ook volgende week op het Gruttoplein neergelegd worden. Deze bomen worden dan verzaagd in houten banken. In augustus of september 2020 zullen er rondom het Gruttoplein (voorste gedeelte van het plein) boomstammen neergelegd worden als omheining.

Groot gedeelte van deze stammen zullen verzaagd worden in bloembakken. Er zijn bloembollen ter beschikking gesteld door een andere donateur uit Velp, deze worden geplant om gezellig kleur in de straat te brengen.

In september komt er een gemeentelijke 2e ronde “Ik buurt mee!”, de initiatiefnemers van Speelaangelegenheid Gruttoplein hebben al een plan voor fase 2 van de speelaangelegenheid ingediend en deze is goedgekeurd. Graag zouden de initiatiefnemers weer jullie hulp ontvangen door vouchers net als de afgelopen keer te doneren aan hun initiatief.

Er komt dan een uitbreiding aan de waterbaan, de bedoeling is dat er dan speelkeien komen, mezenkastjes, vlinderkastjes, een proeftuin, een natte voetenpad en een wilgenhut/wilgentunnel. Voor degene die het leuk vinden, er is een Facebookpagina aangemaakt, Speelaangelegenheid Gruttoplein Velp, hierop worden alle vorderingen bijgehouden en nieuwtjes geplaatst.

Als fase 1 afgerond is zal er een opening zijn van de speelaangelegenheid, ook de gemeente zal hierbij aanwezig zijn. Initiatiefnemers en buurtbewoners zijn erg positief, er is overduidelijk veel meer contact met elkaar dan voorheen.

Lees ook:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen