Nelly Engers-van Hagen krijgt Koninklijke Onderscheiding

Foto: gemeente Rheden

VELP – Burgemeester Carol van Eert reikte op dinsdag 9 juni 2020 een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw P.A.J. (Nelly) Engers-van Hagen. Mevrouw Engers-Van Hagen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Buurthuis De Poort

Mevrouw Engers-Van Hagen ontvangt deze onderscheiding omdat ze al ruim 39 jaar actief is in Velp-Zuid bij Buurthuis De Poort. Het Buurthuis is in haar huidige vorm ontstaan in 2013. Mevrouw Engers-Van Hagen heeft zich, met succes, actief ingezet het Buurthuis open te houden.

Nog steeds betrokken bij veel activiteiten

Niemand doet tevergeefs een beroep op mevrouw Engers. Ze is betrokken bij bijna alle vaste activiteiten van het Buurthuis voor inwoners in de leeftijd van 2 tot 90 jaar. Daarnaast is ze ook kartrekker voor activiteiten als de straatspeeldag, de dag van de buurt, het Sinterklaasfeest, het kinderkerstdiner en de Halloweenavond.

De laatste jaren zit mevrouw Engers-Van Hagen ook in het bestuur van Buurthuis De Poort.

EHBO-vereniging

In 2006 heeft mevrouw Engers-Van Hagen haar EHBO diploma gehaald en is zij sindsdien ook lid van de EHBO vereniging afdeling Velp-Rozendaal. De vereniging kent mevrouw Engers-Van Hagen als een vrolijk en betrokken persoon. Een dienst met haar draaien bij evenementen is allesbehalve saai.

Verkeersregelaar

Ook als verkeersregelaar staat zij haar ‘mannetje’: bij herdenkingen en festiviteiten georganiseerd door de Stichting Velp voor Oranje, verleent zij al zeker 30 jaar graag haar medewerking. Mevrouw Engers-Van Hagen is een echte duizendpoot en een belangrijke vrijwilliger voor de maatschappij.

Mevrouw Engers-van Hagen is 57 jaar en woont in Arnhem.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook haar Facebookpagina, volg hen op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis haar dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden