Rheden Nieuws eet smakelijke salade bij de BBQ

Foto: saimens on Foter.com CC BY-SA

COLUMN – Zaterdag 20 juni was het een koude dag met weinig zon en zelfs wat druppels. Het is wel een beetje verwende blik op het Nederlandse weer: nog steeds meer dan 20 graden zolang de zon op is, de regen viel bijna niet op en iets meer had gekund voor de tuin en boeren.

De rest van de week hebben we temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Het is geen toeval dat de middenstand in de barbecue-stand staat; aanbiedingen te over.

De echte man van het Hornbach-type heeft zijn barbecue, houtskool, aanmaakblokjes en veel vlees al dagen in huis. En natuurlijk bluswater: blikjes bier in voldoende ijs. Het vlees gaat beter naar binnen met een glijmiddel: knoflooksaus, whisky cocktailsaus, kerrie-ananassaus en BBQ-saus. U kunt het ook zelf maken, wellicht komt dat een andere keer aan bod.

Beetje brood is ook wel lekker tijdens het wachten op het vlees zodat het bier u niet koud op de maag valt. Ook zeer geschikt om de saus, bloed en vleessappen op te soppen.

Dit is niet het meest smakelijke deel van de column. Uw columnist maakt het niet uit wat u eet, als u er maar plezier aan beleefd.

Zeker een deel van uw tafelgenoten stelt een beetje groente ook op prijs. Daarom wat suggesties voor salades en andere gezonde bijgerechten voor de BBQ.

Dagelijks Kost is naast een Vlaams Tv-programma ook een website met leuke en gezonde recepten. Hier een willekeurige pagina met 16 saladerecepten. Speciaal voor de BBQ-ers onder u: verschillende salades voor bij de bbq.

Tot nog twee varianten op klassieke salades: https://dagelijksekost.een.be/gerechten/caesarsalade-met-asperges en https://dagelijksekost.een.be/gerechten/pastasalade-nicoise. Wie wil kan iedere dag een andere salade op tafel zetten.

Rheden: eet smakelijk!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen