Emmaüskerk te Dieren vanaf 5 juli weer open voor de zondagvieringen

Foto: www.geheugenvannederland.nl

DIEREN – Het is zover, vanaf zondag 5 juli zal de Emmaüskerk in Dieren, onderdeel van de Eusebiusparochie, weer geopend worden voor publieke vieringen na de laatste zondagviering van 15 maart, bijna drie maanden geleden!

Om tegemoet te komen aan de voorwaarde dat er een afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen tussen personen uit verschillende huishoudens, betekent dit dat 92 zitplaatsen voor maximaal 92 bezoekers in de Emmaüskerk beschikbaar zijn. Het uiteindelijke aantal hangt echter af van de verhouding individuele bezoekers versus bezoekers uit dezelfde huishouding. Laatstgenoemden mogen naast elkaar zitten en is voor hen de 1,5 meter niet van toepassing.

De Locatieraad wil voor deze eerste viering na de periode van ‘lockdown’ nog niet direct overgaan tot het vooraf reserveren. Dit kan betekenen dat bij het bereiken van het toegestane aantal bezoekers van 92 de deur helaas gesloten moet worden. Mocht blijken dat het aantal ‘niet binnen te laten parochianen’ groot is dan zal worden overwogen om het vooraf reserveren wel in te gaan voeren. Wel zal er bij binnenkomst registratie van bezoekers plaatsvinden om bij een eventuele uitbraak van het virus snel bron- en contactonderzoek te kunnen doen.

Voor de kerkbezoekers zijn de richtlijnen van het RIVM van toepassing. Bij klachten die op corona kunnen wijzen, blijft men thuis en de 1,5 meter wordt in acht genomen. En mocht men het zelf nog niet veilig genoeg vinden om naar de kerk te komen dan is het thuis blijven vanzelfsprekend.

De viering begint om 9.30 uur en voorgangers zijn emeritus pastoor Jan te Molder en pastoraal werker Anita Coenraads. De deur gaat om 9.10 uur open. Binnen de kerk worden bezoekers gevraagd de aanwijzingen van het welkomstteam/Locatieraad en van de pastores op te volgen om samen op veilige wijze de eucharistie te vieren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden