Rheden bereidt zich voor op toekomstbestendig gemeentehuis

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – Het gemeentehuis in De Steeg is al meer dan 40 jaar oud en in slechte staat. Ondanks dat de coronatijd een lastig moment is, gaat gemeente Rheden nu toch kijken hoe ze het gemeentehuis weer up to date kunnen krijgen.

De installaties zijn namelijk aan vervanging toe, het aanwezige asbest moet gesaneerd worden en in 2023 moet het gebouw minimaal beschikken over energielabel C (nu nog G) en in 2030 zelfs over label A. Bovendien biedt dit een kans om de dienstverlening aan de inwoners waar nodig te verbeteren. Hiervoor zijn verschillende oplossingen mogelijk.

Verschillende oplossingen zijn mogelijk

Er zijn verschillende oplossingen te bedenken. Zoals renovatie of sloop-nieuwbouw in De Steeg of nieuwbouw op een andere plek in de gemeente. Of misschien wel een zo efficiënt en compact mogelijk kantoor van waaruit gewerkt wordt met service in de dorpen dichtbij onze inwoners? Al deze mogelijkheden worden onderzocht op dit moment.

Hoe nu verder

De gemeenteraad bespreekt in september de uitkomsten van de onderzoeken en kijkt daarbij met name naar de kosten en hoe bereikbaar het gemeentehuis is voor haar inwoners. Uiteindelijk hakt de gemeenteraad in oktober de knoop door. Daarna volgt de aanbesteding van het ontwerp en de (ver)bouw. Vervolgens doorloopt de gemeente de gebruikelijke procedures voor een omgevingsvergunning en misschien ook wel voor een bestemmingsplanwijziging. Uiteindelijk zal, als alles volgens plan verloopt, het vernieuwde of nieuwe gemeentehuis in het eerste kwartaal van 2023 haar deuren openen.

Na de zomer komt gemeente Rheden graag bij u terug met meer informatie over een toekomstbestendig gemeentehuis.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden