Aftrap Peukenproject in Winkelcentrum Dieren.

Foto: Winkelcentrum Dieren

DIEREN – Vrijdag 10 juli om 11.00 uur zal wethouder Marc Budel de eerste peuken pocket in ontvangst nemen in het kader van het peukenproject wat samen met de gemeente Rheden en Winkelcentrum Dieren opgezet is.

De vervuiling door peuken in Nederland een groot probleem dat maar niet wordt opgelost, ondanks alle inspanningen. Zo ook in winkelcentrum Dieren. Daarom heeft het Peukenmeisje in samenwerking met de winkeliersvereniging en de gemeente Rheden het peukenproject ontwikkeld.

Hiermee heeft winkelcentrum Dieren een unieke aanpak van dit probleem.

Bij het peukenproject zullen in Dieren alle kopers van filtersigaretten een flyer meekrijgen. Op deze flyer staat informatie over de vervuiling door peuken. Tevens zullen zij de vraag krijgen “Wilt u er een peukenpocket bij?” “Zo willen we de vervuiling door peuken terugdringen”, aldus Het Peukenmeisje.

De peukenpocket is ongeveer 8 x 8 cm groot.

De binnenzijde is gemaakt van brandwerende folie, de peuk kan er dus brandend ingestopt worden. Als je de peukenpocket dicht doet, dan sluit hij luchtdicht af. Geen stank in je broekzak of je tas en de peuk gaat vanzelf uit. Wanneer je een prullenbak tegenkomt leeg je je peukenpocket en hij is weer klaar voor gebruik. De peukenpocket kost €2,-. Bij de start van het Peukenproject in Dieren zal Wethouder Marc Budel de eerste Peukenpocket aangeboden krijgen. Vanaf dat moment zullen de peukenpockets bij alle verkooppunten van Tabak in Dieren te verkrijgen zijn.

De peuk

Eén peuk vervuilt 8 liter water. De filter is van plastic en valt uit elkaar in microplastics. Door peuken komt er jaarlijks zo’n 2000000 kilo microplastic definitief in het milieu terecht en worden miljarden liters water vervuild.

Aftrap Peukenproject Dieren, 10 juli, 11:00 uur, plaats: Callunaplein 73 Dieren.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen