Predicaat Hofleverancier voor Van der Veen Schilders Dieren

DIEREN – Op vrijdag 10 juli om circa 16.00 uur heeft burgemeester Carol van Eert het Predicaat Hofleverancier uitgereikt aan de eigenaar van Glas-, schilders- en onderhoudsbedrijf H.J. van der Veen en Zn in Dieren.

De uitreiking vond plaats tijdens een personeelsbijeenkomst ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in het bedrijf aan de Rinaldostraat 12 in Dieren.

Het bedrijf is in december 1919 opgericht door Hendrik Jan en zijn zoon Marius van der Veen, destijds gevestigd aan de Gasfabriekstraat 1 in Brummen. Zij waren begin vorige eeuw werkzaam in de huis- en rijtuigschilderij van P. Gastelaars aan de Kerkstraat in Dieren. Gastelaars had daarnaast een drogisterij, maar vond dat te druk. Hij maakte de afspraak dat als ze de oorlog zouden overleven, de heren Van der Veen verder mochten met het schildersbedrijf, en zo ging het familiebedrijf van start.

(Tekst gaat verder onder de foto)

4e Generatie

Eind jaren zestig kwam Henk van der Veen als derde generatie in het bedrijf. Hij was enig kind en vond het vanzelfsprekend dat hij het bedrijf voort zou zetten. Zijn zoon Rens kreeg van hem daarom alle ruimte om een ander vak te kiezen, maar hij wilde niet anders! Sinds 1996 staat hij aan het roer van het familiebedrijf. Onder zijn leiding verhuisde het bedrijf naar de Rinaldostraat in Dieren, waar het tot op de dag van vandaag gevestigd is.

Jubileumfeest

Van der Veen Schilders kan bouwen op een team van vakkundige medewerkers, 16 in totaal. Schilderen blijft vakmanschap. In de loop der tijd heeft het bedrijf een vaste klantenkring opgebouwd. Onder meer bij de Koninklijke Gazelle, diverse woningbouwverenigingen, bedrijven en particulieren in de regio Zutphen, Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem en de Achterhoek. Vanwege de Corona-uitbraak en de opgelegde maatregelen hieromtrent werd de toekenning van het Predicaat Hofleverancier in kleine kring gevierd op vrijdag. Door omstandigheden iets later dan gepland. Een groter feest volgt op een nader te bepalen moment.

Predicaat Hofleverancier

De Koning kan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie ook op: https://vdveenschilders.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen