Eerste Peukenpocket uitgereikt aan Marc Budel

DIEREN – Om 11.00 uur overhandigde het peukenmeisje Bernadette Hakken het eerste exemplaar van de Peukenpocket aan wethouder Marc Budel van gemeente Rheden.

Bernadette Hakken, heeft in samenwerking met de winkeliersvereniging en gemeente Rheden de Peukenpocket ontwikkeld.

Wethouder Marc Budel kreeg de vraag om de Peukenpocket vervolgens weer uit te reiken aan een roker. “Natuurlijk wil ik dit verzoek inwilligen en overhandig ik deze graag aan een roker onder ons, ik hoop dat u er gebruik van gaat maken want dat ontziet het milieu en vervuiling van onze omgeving. Natuurlijk als wethouder van sport zeg ik liever stop met roken, maar daar wil ik mij niet mee bemoeien.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Hiermee heeft winkelcentrum Dieren een unieke aanpak van dit probleem.

Bij het peukenproject zullen in Dieren alle kopers van sigaretten een flyer meekrijgen. Op deze flyer staat informatie over de vervuiling door peuken. Tevens zullen zij de vraag krijgen “Wilt u er een peukenpocket bij?” “Zo willen we de vervuiling door peuken terugdringen”, aldus Het Peukenmeisje.

De peukenpocket is ongeveer 8 x 8 cm groot.

De binnenzijde is gemaakt van brandwerende folie, de peuk kan er dus brandend ingestopt worden. Als je de peukenpocket dicht doet, dan sluit hij luchtdicht af. Geen stank in je broekzak of je tas en de peuk gaat vanzelf uit. Wanneer je een prullenbak tegenkomt leeg je je peukenpocket en hij is weer klaar voor gebruik. De peukenpocket kost €2,-. Vanaf heden zullen de Peukenpockets bij alle verkooppunten van Tabak in Dieren te verkrijgen zijn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden