Mevrouw Frequin-Burgers 100 jaar!

VELP – Op vrijdag 10 juli om 15.00 uur bezocht burgemeester Carol van Eert mevrouw P.J. Frequin-Burgers ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag.

Mevrouw Petronella Johanna Frequin-Burgers is geboren op 10 juli 1920 in Arnhem. Ze is opgegroeid in Arnhem in een groot, warm en muzikaal gezin met 11 kinderen. Koken, de afwas.., ieder deed zijn taak en ze maakten er een muzikaal feestje van!

Op haar 19e ging mevrouw Frequin-Burgers werken als cheffin bij modezaak Vos in Arnhem. Via familie ontmoette zij op 26-jarige leeftijd Peter Frequin. Het was liefde op het eerste gezicht en ze trouwden in 1948. Tot haar grote spijt betekende dat wel het einde van haar werkzaamheden bij Vos, zoals dat toen nog gebruikelijk was.

Uit het huwelijk zijn 4 kinderen geboren: 2 dochters en 2 zonen. Ook heeft zij 8 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. In 2002 werd zij weduwe. Toen ze 97 jaar was verhuisde mevrouw Frequin-Burgers van Arnhem naar Velp. Ze woont daar nu in een verzorgingstehuis.

Haar hobby’s waren lezen, puzzelen en documentaires op televisie kijken. Door haar slechte ogen moest zij hier noodgedwongen mee stoppen. Gelukkig krijgt ze bijna elke dag bezoek van kinderen en/of kleinkinderen. Bij voorkeur rond de klok van 17.00 uur, dan wordt er een lekker glaasje rode wijn gedronken.

Buiten haar slechte ogen en het feit dat haar gehoor minder wordt, verkeert mevrouw Frequin-Burgers in goede gezondheid. Wel heeft ze flink geleden onder de beperkende maatregelen als gevolg van corona.

Ze viert verjaardag in het bijzijn van haar  kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en haar 3 zussen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden