Echtpaar De Vries-Ruitenbeek uit Rheden 65 jaar getrouwd!

RHEDEN – Op donderdag 23 juli om 11.00 uur bracht burgemeester Carol van Eert een bezoek aan het echtpaar De Vries, in Rheden, ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijk.

De heer Wouter de Vries (Wouter) is geboren op 27 oktober 1928 in Rheden. Mevrouw Mathilda Janna (Thilly) Ruitenbeek is geboren op 12 augustus 1933 in Maarn.

Ze hebben elkaar leren kennen op 23 mei 1951 in Zeist. De broer van mevrouw Ruitenbeek, Kees, zat ook in militaire dienst en de heer De Vries en hij kenden elkaar. De heer De Vries wandelde door Zeist en zag mevrouw Ruitenbeek voor de etalage bij een winkel staan. Hij herkende haar als de zus van zijn vriend Kees en sprak haar aan: ’Ben jij een zus van Kees?’. Zo werd het eerste contact gelegd.

De heer De Vries heeft zijn hele werkzame leven doorgebracht bij Defensie; 3 jaar in voormalig Nederlands Indië en tot aan zijn pensionering (op 55-jarige leeftijd) bij de medische dienst van de Koninklijke Luchtmacht.

Mevrouw De Vries werkte in de zorg bij Drie Gasthuizen in Arnhem. Hier gold toen nog de regel dat als een medewerkster trouwde, ze haar baan op moest zeggen. En zo geschiedde. Niet lang hierna werd hun eerste kind geboren en zorgde zij thuis voor de kinderen. Uit hun huwelijk zijn 3 zonen geboren. Helaas is hun oudste zoon bij een auto-ongeluk overleden. Inmiddels hebben ze 6 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen, de 11e is onderweg!

De heer en mevrouw De Vries hebben beiden 35 jaar met veel plezier geskied. Iedere winter stonden ze 3 maanden met hun caravan in Oostenrijk. De heer De Vries was actief tot op 85-jarige(!) leeftijd, totdat zijn knie ermee ophield. De heer De Vries zingt graag in een koor en houdt van fietsen, tuinieren en lezen. Mevrouw De Vries puzzelt graag en houdt van kleuren en lezen. Ze zijn nog steeds vitaal en gelukkig met elkaar.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden