Velpse kunstenaar zoekt materiaal voor bijzonder kunstwerk

Foto: Rob Chevallie

VELP – Rob Chevallier, beeldend kunstenaar uit Velp, zoekt blaadjes. Geen gewone, maar bakjes en schaaltjes in bladvorm. Die houten of metalen blaadjes worden deel van een kunstwerk.

Elk blaadje bevat een foto van een solitair staande boom. Rob Chevallier heeft overal in Nederland bomen gefotografeerd en al ruim 80 blaadjes gemaakt. Die hangen aan uitlaatpijpen van auto’s. Dat zijn de takken van de stikstofboom, zoals het kunstwerk heet.

Wie helpt?

Er zijn nog zo’n 20 lege plekken in de boom. Wie helpt Rob Chevallier met de laatste blaadjes (ca 10 tot 25 cm)? Rob Chevallier neemt ze graag over tegen ‘kringloopprijs’. Tot nu toe zijn alle blaadjes gekocht in de kringloopwinkel.

Contact opnemen kan via het mailadres: [email protected]

De stikstofboom is van 8 t/m 18 oktober te zien in Bergen aan Zee, tijdens de kunst 10 daagse. Daarna staat de boom in Emmen (Mick’s Kunstplein, november) en in Almelo (Kunst torentje – 9 april t/m 5 juni 2021).

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen