Meer dan 100 bewoners kwamen buurten!

RHEDEN – Van 10.00 tot 14.00 uur kwamen zeker meer dan 100 inwoners van Rheden buurten op de weekmarkt in Rheden. Ze dronken een kop koffie en maakten een praatje met de professionals die in de wijk werkzaam zijn. 

Zoals de buurtcoach en buurtbeheerder van Stichting Viva Rheden, de wijkagent, medewerkers van o.a. buurtbeheer van de gemeente, van Humanitas en van het Meldpunt Vrijwillige Thuiszorg. 
Verder konden de bewoners een enquête invullen. Dankzij de Zwarte Pieten kwamen veel mensen een kijkje nemen in de Ik buurt mee! stand. Er vonden leuke en waardevolle gesprekken plaats.  
p5hhcdh092lpvxjgm9cuqfxiv
Startsignaal 
In oktober 2012 gaf burgemeester P.M. van Wingerden-Boers officieel het startsignaal voor Ik buurt mee! ook op de markt in Rheden. Toen ging de aandacht vooral uit naar de buurtbewoners van Rheden midden. Nu meer dan een jaar later stond de Ik buurt mee! stand weer op deze plek om met name de bewoners van Rheden noord en zuid te bereiken. 
kedpy5zekmafo3iauucoxs9c1
Ik buurt mee!
Ik buurt mee! staat voor het samen werken aan een sociale, prettige, veilige en mooie buurt. Het is een werkwijze waarbij gekeken wordt welke verbeteringen in de buurt gewenst zijn. Om de ideeën en wensen te verzamelen komt het buurtteam naar de bewoners toe. En dan gaat het niet alleen over de woonomgeving maar ook over het buurtgevoel. Het met elkaar in contact zijn én blijven dat is Ik buurt mee!
bwwf3u39q9oyv0ra0b19o1ben
Buurtplannen
Voor Rheden Midden is inmiddels een buurtkaart gerealiseerd waarop staat wat er de komende twee jaar gebeurt in de wijk. Maar ook voor deze buurt zijn nieuwe ideeën nog steeds welkom. Via de site van Ik buurt mee! kunnen bewoners ideeën/wensen aandragen. 
Het afgelopen voorjaar is Ik buurt mee! gestart in Dieren Stenfert en in Velp Zuid en in het najaar en in het najaar in de wijken Dieren Noordoost en Dieren Noord. Binnenkort zijn de wijken Velp Zuidoost en Velp aan de beurt. 
Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl of volg op twitter @ikbuurtmee
(Bijdrage Theo Jansen, foto’s en tekst gemeente Rheden)
pn170rzc8gg7jjbejed6sqi64
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen