IVN-wandeling door de Onzalige bossen

Foto: IVN Oost-Veluwezoom

DE STEEG – IVN Oost-Veluwezoom houdt op zondag 6 september om 14.00 uur een wandeling door de Onzalige bossen. Start vanaf parkeerplaats de Lappendeken, Diepesteeg/Beekhuizenseweg, De Steeg.

De naam van dit bosgebied in Nationaal Park de Veluwezoom roept altijd veel vragen op. Ook heeft de naam iets mystieks, als een plek die niet ‘deugt’ of waar je je niet op je gemak voelt. Over de naam “Onzalige Bossen” circuleren verschillende verhalen die ver teruggaan in de geschiedenis.

Dit eeuwenoude bosgebied is lange tijd jachtgebied van de Oranjes geweest en kent een rijke historie. De gidsen van IVN Oost-Veluwezoom nemen je tijdens deze natuurexcursie mee terug in de tijd en verklaren de historie.

Vanwege de Corona-maatregelen is aanmelden noodzakelijk. Dit kan alleen via de website www.ivnoostveluwezoom.nl. Het maximum aantal deelnemers is 16.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Duur excursie circa 2,5 uur.

Kijk voor meer informatie ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen