Dansvoorstelling: ‘RET’ ‘Woonplaats bij het riet’

Foto: WiekentRheden

RHEDEN – ‘RET” is een ingetogen dansvoorstelling gebaseerd op de wordingsgeschiedenis van het dorp Rheden. De dans is te zien tijdens de WiekentRheden Kunstroute op zondagmiddag 13 september om 15:00 op het terrrein van G.S. Staalwerken (Doctor Langemeijerweg 1a: ingang Pinkelseweg!), waar in de fabriekshal tevens een beeldende kunstexpositie plaatsvindt omlijst met muziek en gedichten.

Het dorp Rheden ontstond in een periode vanaf de 9e eeuw op een drassige plek met veel riet. Toen ‘ret’ genoemd. De naam Rheden heeft hier zijn oorsprong en betekent ‘woonplaats bij het riet.’ Dansmaker Saraja de Jonge heeft de elementen riet en water en de verbinding van mensen met deze omgeving tot een fijnzinnige dans verwerkt.

De kunstroute is een onderdeel van het culturele festijn ‘WiekentRheden’ en vindt plaats op meerdere locaties in het dorp.

Kijk voor meer informatie ook op: www.wiekentrheden.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen