Wakzwemmen bij PFC Rheden

VELP – Op vrijdag 22 november 2013 was er bij de carrousel van PFC Rheden een speciale themales. Deze themales had alles te maken met wakzwemmen. Het diepe gedeelte van het bassin van zwembad ‘De Dumpel’ werd hiervoor volledig omgetoverd tot ‘ijslaag met wakken’.

(Bijdrage en foto’s: Jochem Pluim)
Een jaar geleden heeft PFC Rheden een nieuwe opzet van de zwemcarrousel bedacht. Kort samengevat draait het er om dat er elke week drie zwemsporten zijn waar de kinderen uit kunnen kiezen. Elke week zijn dit andere sporten. Bijvoorbeeld waterpolo, wedstrijdzwemmen, en zwemvaardigheid. Na een aantal weken ‘keuzelessen’ wordt er een themales gehouden. Deze themales is dan voor iedereen het zelfde. De hele les staat in het teken van één bepaalde zwemsport. Afgelopen vrijdag was dit wakzwemmen.
jnsk8tr2doghtqch2ad3dymw8
Voor deze les wordt het diepe gedeelte van het bassin van zwembad ‘De Dumpel’ veranderd in een namaak-ijslaag met meerdere wakken. De kinderen moeten onder water van het ene naar het andere wak zwemmen. Dit onderdeel is niet alleen leuk, maar de kinderen kunnen er ook nog wat mee. Stel nou dat de kinderen ooit echt door het ijs zakken, dan weten ze hoe ze zich kunnen redden.
Interesse? 
Ben je na het lezen van dit artikel wel geïnteresseerd in de leuke lessen van de Carrousel bij PFC Rheden? Ga dan eens een keer langs voor een gratis proefles! Meer informatie kun je vinden op www.pfcrheden.info onder het kopje ‘Carrousel’. Hopelijk tot ziens bij PFC Rheden!
k45lbnlsa4zu9l44huvmi1sjn
yk9z0z7s0yx3xwu42k671smwk
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen