Orgelmuziek op zaterdagavond in de Dorpskerk van Rheden

RHEDEN – Ook in 2020 worden in de maand september weer drie orgelconcerten georganiseerd op de bijzonder fraaie Meere orgels van de Dorpskerk in Rheden. De concerten zijn op de zaterdagavonden 12, 19 en 26 september.

Op zaterdag 12 september opent de vaste organist van de Dorpskerk Piet Cnossen de serie. Hij zal muziek ten gehore brengen van onder andere Joseph Haydn, Johan Sebastiaan Bach, Johan Ludwig Krebs en Jehan Alain.

Piet Cnossen (1946) voltooide zijn orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Bert Matter in 1974 met het diploma Uitvoerend Musicus. Daarna studeerde hij Liturgiek en Kerkmuziek bij Dr. Hans van der Werff en Maarten Kooy in Utrecht. Van 1971 – 1986 was hij cantor / organist in Velp, en vanaf 1986 is hij organist van de Dorpskerk te Rheden. Hij kent beide Meere orgels door en door en weet als geen ander de grote klankrijdom van deze orgels tot klinken te brengen. Hij geeft regelmatig orgelconcerten in binnen- en buitenland. Zijn specialisaties zijn barokmuziek en avant-garde orgelmuziek uit de 20e eeuw.

Het concert begint om 19.30 uur. Entree € 8 koffie na afloop. U kunt reserveren via www.dorpskerkrheden.nl of via mail : [email protected].

De volgende concerten zijn :

  • 19 september 2020 Arie Vonk met Emmy van Diesen sopraan en Hendrik Vonk tenor
  • 26 september 2020 Marcus Bergink

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen