Extra aandacht voor peuters is voor iedereen betaalbaar

Foto: Jeroen Kransen on Foter.com

GEMEENTE RHEDEN – Met ingang van 1 september is er in de gemeente Rheden extra peuteropvang mogelijk voor een goede start op school. Ook is er peuteropvang met speciale aandacht voor taal.  Het college van B&W heeft hiervoor budget beschikbaar gesteld, zodat deze beide opvangmogelijkheden voor iedereen betaalbaar is.

In de gemeente Rheden kunnen alle peuters van 2 tot 4 jaar 2 ochtenden per week naar de peuteropvang, 40 weken per jaar. Deze opvang is een goede voorbereiding op de basisschool. Al spelend leert het kind een heleboel over het naar school gaan. Daarnaast leren ze ook woorden, liedjes, knutselen, muziek maken en sporten.

Voor peuters die extra aandacht kunnen gebruiken voor taal en (Nederlands) spreken is er de Voor- en Vroegschoolse Educatie voor peuters (VVE).  De peuters gaan hier 4 ochtenden (16 uur) per week naar toe, 40 weken per jaar. Dit was 3 ochtenden. Met een speciaal programma leren kinderen aan de hand van thema’s de taal, hoe je je beweegt en hoe je samen speelt. Natuurlijk is er ook tijd voor knutselen, liedjes zingen enzovoort.

Aanmelden

Inwoners kunnen zelf hun peuter aanmelden bij een geregistreerd kinderdagverblijf voor peuteropvang (zie www.rheden.nl/peuteropvang). Voor VVE peuteropvang is een indicatie (verwijzing) nodig die ouders kunnen aanvragen bij het consultatiebureau. De eigen bijdrage is zo laag mogelijk gehouden en afhankelijk van het inkomen.

Informatie

Voor beide opvangmogelijkheden heeft de gemeente Rheden nieuwe folders gemaakt (zie bijlagen). De folders zijn beschikbaar in het gemeentehuis, servicecentrum Dieren, het consultatiebureau, de bibliotheek en de kinderopvanglocaties. Ook op www.rheden.nl/peuteropvang  en www.rheden.nl/vve is meer informatie te vinden. Als ouders hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het berekenen van toeslagen kunnen zij terecht bij Humanitas Formulierenhulp Rheden via [email protected]

Wethouder Ronald Haverkamp:

“Het is belangrijk dat peuters al spelend en met plezier goed voorbereid worden op de basisschool. Daarom hebben wij geld beschikbaar gesteld voor deze uitgebreide regelingen. Het is niet voor niks dat we zeggen: een goed begin, is het halve werk!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen