Klachten over WorkFast: SP stelt vragen en roept op ervaringen te delen

DE STEEG – De afgelopen weken heeft de SP Rheden enkele klachten ontvangen van mensen met een bijstandsuitkering die deelnemen aan een traject van WorkFast. De SP maakt zich zorgen en heeft het college van B&W vragen gesteld en roept mensen op om ervaringen te delen. 

Mensen met een bijstandsuitkering kunnen worden doorverwezen naar WorkFast, om daar begeleiding te krijgen richting betaald werk. Daar worden diverse eisen aan gesteld: mensen worden geacht 5 sollicitaties per dag de deur uit te doen, moeten bereikbaar zijn en dienen zich 1 tot 2 keer per week te melden op het gemeentehuis voor een gesprek.
 
Uit de berichten aan de SP blijkt dat mensen zich flink geïntimideerd voelen en dat er erg snel gedreigd wordt met bijvoorbeeld het korten van de uitkering. De fractie van de SP heeft naar aanleiding van de ontvangen klachten vragen gesteld aan het college van B&W. Ook de fractie van Gemeentebelangen heeft over dit onderwerp vragen gesteld.
“Het gegeven dat mensen in deze gemeente ervaren dat ze geïntimideerd worden in werkbegeleidings-trajecten is iets waar de SP zich zorgen over maakt.” aldus Tamara Koppelaar, voorzitter SP Rheden. In december wordt het reintegratiebeleid van de gemeente in de raad besproken. De Rhedense SP wil met het oog daarop inventariseren wat de ervaringen zijn met WorkFast of andere reintegratietrajecten. 
U kunt uw ervaringen delen via [email protected]. Uiteraard gaat de SP vertrouwelijk om met de informatie. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen