Ondertekening scheiden van plastic en het opruimen van zwerfafval op en om Koningin Emmaschool Dieren

DIEREN – Op woensdag 9 september ondertekenden de leerlingen Julian en Fenna, de adjunct-directeur Judith Smeltink van de Koningin Emmaschool in Dieren, buurtbeheerder Freddy van Lee en wethouder Dorus Klomberg een samenwerkingsovereenkomst over het scheiden van plastic en het opruimen van zwerfafval.

Deze ondertekening op het schoolplein was het officiële startmoment van de Koningin Emmaschool in Dieren voor deelname aan het programma Schoon Belonen. Schoon Belonen is goed voor het milieu, maar de school krijgt ook een jaarlijkse beloning van de gemeente. Met deze beloning wil de school een moestuin op het schoolplein maken.

Brief aan de burgemeester

De aanleiding voor dit alles was het feit dat een aantal maanden geleden leerlingen van de Koningin Emmaschool een brief hadden gestuurd naar burgermeester Carol van Eert over plastic afval.

Schoon Belonen

Schoon Belonen is een landelijk project waar de gemeente Rheden ook aan meedoet. PMD-afval wordt van het restafval gescheiden en de school houdt de omgeving rond het gebouw schoon. Kijk voor meer informatie ook op: https://www.nederlandschoon.nl/wat-jij-kan-doen/schoon-belonen

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden