7 t/m 13 september 2020 Week van Lezen en Schrijven

Foto: Week van Lezen en Schrijven

GEMEENTE RHEDEN – Dit jaar blijkt meer dan ooit hoe belangrijk het is om te kunnen lezen en schrijven. Informatie over het coronavirus is vaak geschreven en er wordt verwezen naar websites. Dat gaat niet iedereen even makkelijk af.

Week van Lezen en Schrijven

Deze Week van Lezen en Schrijven moedigen we mensen aan om een cursus te volgen om beter te leren lezen, schrijven of om beter om te gaan met de computer. Het helpt als partners, familie of vrienden ook ondersteunen hulp te zoeken.

Als je moeite hebt met lezen en schrijven, is dat niets om je voor te schamen. Niet iedereen heeft zijn school afgemaakt. Soms ging werk voor, of de zorg voor kinderen of één van de ouders. Het is wel lastig als je moeite hebt met taal. Dat geldt ook voor rekenen en met de computer werken. Je hebt deze vaardigheden nodig om jezelf te kunnen redden, bijvoorbeeld om een bijsluiter te lezen of om online te bankieren. Of om leuke dingen te doen, zoals je kind voorlezen.

Meedoen

Uit onderzoek in deze  regio (Midden-Gelderland) blijkt dat het volgen van lessen heel veel oplevert zoals  betere kansen op een betaalde baan, meer plezier in het werk, en actiever leven buiten werk. Het is gemakkelijker om mee te doen als je kunt lezen en schrijven.

Aanbod Taalhuis Veluwezoom

Op verschillende locaties in de gemeente biedt het Taalhuis Veluwezoom mogelijkheden om beter te leren lezen en schrijven, Nederlands te leren praten en om te gaan met de computer. De taalgroepen krijgen les van getrainde vrijwilligers. Het Taalhuis Veluwezoom is een samenwerking van ROC, Bibliotheek Veluwezoom, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, Welzijn Incluzio, gemeente Rheden en Stichting Lezen en Schrijven.

Waar en wanneer kun je gratis meedoen

Samen Nederlands praten

  • Maandag 10.15-11.45 uur in het Dorpshuis Rheden
  • Woensdag 10.30 – 12.00 uur in de bibliotheek Dieren

Nederlands lezen en schrijven

  • Donderdag 10.00 – 11.30 uur in de bibliotheek Dieren
  • Donderdag 11.00 – 12.30 uur in de bibliotheek Velp

Het Taalhuis heeft een inloopspreekuur op dinsdag van 10.30 tot 12.00 uur in de bibliotheek in Dieren. Mensen die beter willen leren lezen en schrijven en vrijwilligers die hen willen helpen, kunnen hier terecht met vragen. Ook is er de mogelijkheid voor een 1 op 1 taalmaatje. Geef dit aan via het inloopspreekuur. Meedoen met een taalgroep of een vraag stellen bij het Taalspreekuur, kost niets.

Meer  weten?

Bel gratis 0800 – 023 4444, de landelijke lijn van Stichting Lezen en Schrijven. Een medewerker vraagt waar u woont. U wordt dan teruggebeld door iemand die alles kan vertellen over wat u kunt leren in uw eigen buurt. Voor meer informatie kijk ook op www.bibliotheekveluwezoom.nl/taalhuisveluwezoom.  of neem contact op met Marleen Hulst, Taalhuis coördinator, via M 06 45 39 46 40 of stuur een e-mail naar [email protected]

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden