Oogarts Jelle Vehof start nieuwe praktijk in Focus Optiek Velp

Foto: Jelle Vehof

VELP – Sinds kort is oogarts Jelle Vehof gestart met een nieuwe praktijk in Velp, gevestigd in Focus Optiek by Polman Opticiens in de Emmastraat. Vier dagen per week ontvangt hij daar patiënten voor niet-chirurgische oogaandoeningen zoals droge ogen, glaucoom, droge maculadegeneratie en allergische oogziekten.

Ook voor rijbewijskeuringen zijn mensen welkom. Patiënten kunnen op korte termijn bij hem terecht. Samen met de werkzame optometristen biedt Focus Optiek zo uitgebreide oogheelkundige zorg in de regio.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Jelle Vehof

Jelle Vehof

Dr. Vehof is zijn praktijk gestart omdat hij zag dat het voor patiënten in Nederland steeds moeilijker wordt om goede oogzorg voor niet-chirurgische oogaandoeningen te krijgen. “Dat heeft met een aantal zaken te maken. Oogartsen en ziekenhuizen verdienen het meeste aan chirurgische behandelingen. Mede door toedoen van zorgverzekeraars worden de vergoedingen voor gewone consulten steeds lager. Daarom hebben chirurgische behandelingen, zoals staaroperaties, prioriteit nummer 1 bij ziekenhuizen. Samen met het tekort aan oogartsen in Nederland heeft dit ertoe geleid dat er voor niet-chirurgische aandoeningen maar heel weinig tijd per consult beschikbaar is. Ook kunnen de wachttijden wel bijna een jaar zijn.”

Deze ontwikkeling is Dr. Vehof een doorn in het oog. Als onderzoeker en expert in de aandoening droge ogen zet hij zich al jaren in om de droge ogen zorg in Nederland te verbeteren. Een deel van zijn praktijk heeft hij ingericht als Droge Ogen Kliniek Nederland. “In een gewoon ziekenhuis kan ik droge ogen patiënten niet op de manier behandelen zoals ze verdienen. Om deze aandoening goed in kaart te brengen moet je de tijd nemen voor een patiënt. Deze tijd is er binnen ziekenhuizen niet. In onze praktijk nemen we wel de tijd die nodig is, of dit nu voor droge ogen, glaucoom of maculadegeneratie is.”

Doordat de overheadkosten relatief laag gehouden kunnen worden, zijn de tarieven vergelijkbaar met die van gewone ziekenhuizen. “Daarnaast willen we mensen een meer persoonlijke benadering en prettige omgeving bieden, geen ziekenhuissetting. Zeker in coronatijd spreekt mensen dit aan.”

Meer informatie en hoe u een afspraak kunt maken is te lezen op www.oogartsvehof.nl of u kunt bellen met Focus Optiek op telefoonnummer 026-3617559 of ga naar: https://polmanopticiens.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden