Veelzijdig Velp brengt een VOLOP VELP Zondagmiddag

Foto: Volop Velp

VELP – Op zondagmiddag 20 september nodigt ondernemersvereniging Veelzijdig Velp een ieder uit om ‘een rondje centrum Velp te doen’. Een kleinschalig evenement staat dan op de planning met een sfeer van gemoedelijkheid en waarbij tevens van alles te zien, te horen en te beleven is.

VOLOP VELP Zondagmiddag

Tussen 12.00 en 17.00 uur is een deel van de centrumstraten gesloten voor het doorgaande verkeer en kan men daardoor op een veilige manier genieten van een gezellige zondagmiddag. Veel winkels zijn open en er worden er tal van aanbiedingen gedaan. Daarnaast is er een vol programma voor jong en oud. Uiteraard is er zeer zorgvuldig gekeken naar de veiligheid en de genomen Coronamaatregelen zijn uitvoerig besproken met verschillende instanties. Iedere bezoeker, mits hij of zij zich aan de welbekende regels houdt, kan op een veilige manier ‘een rondje Velp’ maken en zich amuseren, laten entertainen en een hapje en drankje nemen.

Artiesten

Tijdens de tocht door het centrum, die enkel en alleen in één richting kan en mag worden gelopen, staan niet alleen her en der gezellige kraampjes, maar kan men verrast worden door een ontmoeting met bijzondere straatartiesten. Op een grote wereldbol is een ontmoeting met de Wereldwandelaar mogelijk en is te zien hoe Tattoo-papa zijn kroost bezig houdt. De Marskramer is een opvallende creatie en zingt de sterren van de hemel, terwijl Schmörl Bratz de bezoeker verwart en toch weer een glimlach op het gezicht tovert.

(Tekst gaat verder onder de foto)

VOLOP VELP Zondagmiddag

Op meerdere plaatsen in het centrum klinkt muziek. Dweilorkest 94½ is weer van de partij, maar ook zangers en andere muzikanten zijn er te horen en te zien. Er is een open podium waarop een ieder zijn of haar talent mag laten zien. Opgave vooraf is wel nodig (06-24166241).

Aanbiedingen

Winkeliers komen met hun laatste zomersales naar buiten en hebben leuke aanbiedingen in de winkel. Op verschillende plaatsen zijn er proeverijen en proeverijtjes. Voor een klein bedrag of soms helemaal voor niets kan er bier of wijn worden geproefd of andere lekkernijen. Maar ook nieuwe smaken ijs worden in de proeverij gepresenteerd. Keus alom. Een speciale flyer op de dag zelf laat de details van het VOLOP VELP-programma zien.

Meedoen aan dit evenement is nog steeds mogelijk. Er is nog een aantal plaatsen vrij om bijvoorbeeld iets te promoten of artikelen te verkopen. De nadruk ligt hierbij op zelfgemaakte spullen, maar zeer zeker niet op tweedehands of rommel. Informatie hierover staat op www.veelzijdigvelp.nl bij ‘evenementen/acties’.

Coronamaatregelen

Veiligheid staat bij VOLOP VELP voorop. Overal op de route is de anderhalve meter maatregel van toepassing. Daarom is er gekozen voor een eenrichtingsverkeer. Met gele en groene pijlen op het wegdek en de stoep staat die looprichting aangegeven. De routekaart staat ook in de flyer, die wordt uitgedeeld. De dames van het ‘VOLOP VELP’-promotieteam helpen daar waar nodig is om de juiste looproute te volgen. Voor het juist opvolgen van de instructies ligt er wellicht een beloning in het verschiet. De dames delen sprayflesjes met desinfecterende vloeistof uit voor in de tas of zak, heel veel rozen en overheerlijke koekjes worden er uitgedeeld.

De organisatie rekent en vertrouwt er volledig op dat alle bezoekers zich aan de regels zullen houden. De restaurants en terrassen zijn open en reserveringen worden geadviseerd. Aan proeverijen mag alleen staand worden deel genomen, op gemarkeerde plaatsen en met inachtneming van de 1½ meter regels.

VOLOP VELP Zondagmiddag

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden