Buqi® Vereniging stelt zich voor

Foto:

VELP – De BUQI® Vereniging wil de zelfredzaamheid van mensen (van alle leeftijden) op het gebied van gezondheid bevorderen. Recent is in Velp een vereniging opgericht.

Over dat wat  ons het diepste raakt, kunnen we vaak niet praten omdat ons daarvoor de woorden ontbreken. Vinden we toch woorden, dan voelen die ontoereikend aan. Metaforisch gesproken lijkt het op het volgende: We scheppen een beker zeewater. De beker bevat hetgeen we onder woorden kunnen brengen. Wat we hadden willen zeggen blijft achter in de zee. 
Om deze metafoor uit breiden, zou je je kunnen voorstellen dat je met een boot de zee oversteekt. Een woelige of rustige zee bepaalt dan de aard van de reis. Deze zee, die in dit beeld weergeeft wat we niet onder woorden kunnen brengen, maar wel iets vertegenwoordigt wat ons diep raakt, kan als Qi worden aangeduid. Van deze zee, deze Qi gaat een kracht uit. Want iets wat je diep raakt heeft ook het vermogen om je in beweging te brengen. Ook lichamelijk. 
Van dit feit heeft de Chinese arts Shen Hongxun, ( zowel Chinees Traditioneel als regulier Westers), gebruik gemaakt om Buqi® te ontwikkelen. Over wat je niet onder woorden kunt brengen, kun je ook niet denken. Buqi® heeft daarom meditatie als basis. De beweging van het lichaam tijdens meditatie heeft een positief effect. De bewegingen die ontstaan als gevolg van de Qi beweging hebben een corrigerend, helend effect. Beweging als gevolg van meditatie. Genezing, ook preventief als gevolg van beweging. 
Buqi® wil een brug slaan tussen de psychiatrie en geneeskunde. De Psychiatrie gaat uit van modellen die de basis vormen om afwijkend gedrag te diagnosticeren en behandelen. Bij de Buqi®  zijn dergelijke modellen er niet. Het ego of de persoonlijkheid tracht men door meditatie zoveel als mogelijk is naar de achtergrond te verplaatsen. De lichamelijke beweging die optreedt bij een *Taijiwuxigong®  (Qigong) beoefenaar kan daarom ook gepaard gaan met emotionele uitbarstingen. Het kwijtraken van stress en emotionele spanning in het algemeen kan het helingsproces op gang brengen. 
Vanwege de uitstekende resultaten op het gebied van de gezondheid, lijkt het de Buqi® vereniging dat een grotere verspreiding van deze vorm van zelfgenezing in het Westen zeker de moeite waard is. De vereniging is nog maar recent actief. De bedoeling is om in verenigingsverband  de leden de gelegenheid te geven om Buqi® te beoefenen en hun gedachten over Buqi® te ontwikkelen. In de toekomst wil de vereniging lezingen, discussieavonden, workshops (waarbij de relevante docenten van buiten af worden aangetrokken) en sociale activiteiten voor leden organiseren. De vereniging is gevestigd in Velp aan de Oranjestraat 36a. Wil je meer weten? Email: [email protected]  of bel 026-3818 565
*Het Buqi systeem omvat diverse disciiplines, waaronder Taijiwuxigong,Taiji37 en Buqi zelf.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen