‘Dit spoort niet!’ stuurt videoboodschap naar Den Haag

Foto:

DE STEEG – Bewonersactiecomité ‘Dit spoort niet!’ van De Steeg heeft na haar succesvolle protestdemonstratie van afgelopen zaterdag vandaag in een bericht met videoboodschapde Tweede Kamer gevraagd om duidelijkheid en een eenduidige uitspraak over de leefbaarheid en veiligheid langs de IJssellijn, Twentekanaallijn en Twentelijn.

Zij vragen de Volksvertegenwoordiging op te komen voor de belangen van de inwoners en er bij de Staatssecretaris op aan te dringen de leefbaarheid, veiligheid en gezondheid van de inwoners in Oost-Nederland te waarborgen, juist wanneer wetgeving onvoldoende bescherming biedt. Zij zijn van mening, dat wanneer het Spoorgoederenvervoer een belangrijk aandeel levert aan de Nederlandse economie, het van belang is dit vervoer veilig en verantwoord te faciliteren en dat kan niet op een duurzame wijze over de bestaande sporen IJssellijn, Twentekanaallijn en Twentelijn. 
 
Dit bleek al tijdens de eerdere besluitvorming rondom de Betuweroute en het ongeval met de goederentrein in Borne benadrukt dit nog eens. De bewoners vragen aan de Tweede Kamer om de Staatssecretaris de onbesproken internationale en nationale alternatieven nu echt serieus te onderzoeken. Jeroen Dijsselbloem tekende hiervoor in 2010. Zij houden hem graag aan zijn standpunt, om het vertrouwen in de politieke beslissers te waarborgen.
De videoboodschap:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen