DeKarenB, een muzikale reis voor de gevorderde muziekliefhebber

DIEREN – De Haagse band DeKarenB speelde zaterdagavond 16 november jl. in een gastvrij Tagore te Dieren. Jaren ‘20 jazz, chansons, country en eigen songs wisselden elkaar af in wat wordt genoemd ‘een muzikale reis voor de gevorderde liefhebber’.

Als je bij Tagore, gevestigd in het oude kerkje aan de Middelhovenstraat, bent aangekomen komt de sfeer van zoals die daar binnen heerst, je al tegemoet. De entree is verlicht met kaarslicht, op een bord staat geschreven dat je welkom bent en wat er te doen is. Eenmaal binnen is er de persoonlijke, hartelijke, ontvangst door Twan Custers en zijn vrouw Ceciel Funnekotter. Zelfs de jas werd aangenomen! Het is de gewoonte bij Tagore dat er voor aanvang van een optreden een kop koffie of thee wordt geserveerd. Achter in de zaal is een uitgiftepunt  voor drankjes en hapjes en daar vlak bij staan een aantal zitjes of, bij drukte,  statafels.
DeKarenB, een band uit Den Haag rond zangeres Karin Camerik, bestaat uit vijf leden, te weten Karin Camerik (zang), Rob Lagendijk (contrabas), Dick Zuilhof (gitaar), Bert Fonderie (drums) en Marion van Gils (saxen, accordeon en percussie). Zij spelen een groot aantal stijlen en hun programma wordt ook wel omschreven als: ”een muzikale reis voor de gevorderde muziekliefhebber”: Jaren ‘20 jazz, chansons, country en eigen songs wisselen elkaar af. De nummers werden allen aangekondigd door leadzangeres Karin . 
teer6tt1dfhtffj1wrrfaezmo
Karin Camerik (zang)
Bij een aantal songs werd zij vocaal bijgestaan door Bert en Marion. Laatstgenoemde  bespeelde trouwens vanavond meerdere instrumenten: zo was zij te horen, naast de (oude) saxofoon op de accordeon en een heel klein saxje. Daarnaast stond zij achter een soort van wagen waarop een tweetal kleine soort xylofoons en een fietswiel verbonden met een soort van toeter. Hier kwamen heel aparte leuke geluiden uit wanneer deze werden bespeeld met een soort van hamertjes.  Ook Karin bespeelde een instrumentje, zij begon en eindigde een van de nummers met het afdraaien van een soort speeldoosje.
Eén van de nummers nodige, qua tempo, uit voor een line-dance. Helaas was dat niet mogelijk vanwege de ruimte. Het publiek zit namelijk zeer dichtbij de muzikanten, en zij staan niet op een groot verhoogd podium (zie foto bovenaan). Tijdens de pauze, onder het genot van een drankje, gingen sommigen uit het publiek nog in gesprek met de muzikanten. Vooral de speeltafel van Marion had veel bekijks : een onderstel van een kinderwagen met daarop een houten stellage dat diende als ondergrond van de speeltafel. Ook een aantal onderdelen van, niet (meer) gebruikte blaasinstrumenten hing eraan. Erg origineel. Je zou haast denken: een éénmansorkest.
stj7qtffdhn50tbq6yztyg8f5
Marion van Gils (sax, accordeon en percussie)
Nadat het laatste nummer gespeeld en gezongen was, was er nog een woord van dank van Twan. Zij vrouw deelde aan de bandleden ieder een witte roos uit. Er kwam nog een toegift, waarbij de bandleden Karin, Marion, Dick en Bert – met de roos in hun hand – zonder hun muziekinstrumenten – zongen. Zij werden hierbij begeleid door de bas van Rob. DeKarenB, overigens vernoemd naar een bekend schip, heeft dit jaar een CD uitgebracht, en bood deze te koop aan bij de uitgang. Een aantal bezoekers sloot deze geweldige avond af met een drankje en wat napraten met elkaar en of de bandleden.
Bijdrage en foto’s: Peter de Waard
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
t0ll0nr10t0d8pgy2tzae4xwv
Bert Fonderie (drums)
mrtd91y9dt7tzxckazh9ue75c
Dick Zuilhof (gitaar)
vtrfpnx7tnsfevip1tmg7hzsb
Rob Lagendijk (bas)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen