Optreden Arnhems Klarinettenkoor Dorpskerk Rheden 

Foto: Ton Heuvelmans

RHEDEN – Op zondagmiddag 27 september zal het Arnhems Klarinettenkoor voor u optreden in de sfeervolle Dorpskerk in Rheden. Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een bijzonder muziekensemble.

Zij spelen op allerlei verschillende instrumenten van de klarinetfamilie: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabas klarinet. De es klarinet is de kleinste en het hoogst klinkende van het stel, de bes klarinet is de ‘normale’ klarinet en de contrabas klarinet is de grootste en klinkt daarom het laagste. De naam ‘Klarinettenkoor’ is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende ‘Clarinet Choirs’. Anders dan hier zijn ze daar gewend om instrumenten van één groep bij elkaar te zetten zodat je een koor van bijvoorbeeld klarinetten krijgt – een clarinet choir. Het repertoire van het AKK is zeer gevarieerd. Of het nu om klassieke muziek gaat, Klezmer muziek, tango’s van Piazolla of anderszins, met hun enthousiasme weten zij het publiek steeds weer te boeien. mee te nemen.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. In verband met de corona maatregelen raden wij u aan te reserveren. Dit kunt u doen via www.dorpskerkrheden.nl of via [email protected]. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een bijdrage gevraagd. 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden