Zo’n 80 muziekliefhebbers genoten van het concert van de Isseltaler Musikanten

VELP/ROZENDAAL – Naast het prachtige weer en de mooie omgeving van het openluchttheater genoten zo’n 80 muziekliefhebber van een geweldig concert zowel oude als enkele nieuw ingestudeerde muziekstukken passeerde de revue.

De muzikanten hadden weer zin in, na een verplichte stop. Het was een zeer geslaagde middag.

De Isseltaler Musikanten gaven onder leiding van Cyrille van Poucke voor het eerst na de coronapauze een gezellig Open Air-concert in Openluchttheater de Pinkenberg. Het optreden werd gegeven op zondag 20 september 2020 om 14.00 uur, ‘gezien de 1,5 meter’-regel waren er slechts 100 kaarten beschikbaar.

De Isseltaler Musikanten staan niet alleen in Nederland op de bühne. Het orkest speelde in Zuid Tirol op het muziekfeest in Tramin, is regelmatig te gast in Hamminkeln (Duitsland) en staat in mei 2022 geprogrammeerd op de 3e editie van het Open Air festival Blechlawine in Mayrhofen (Oostenrijk).

Cyrille van Poucke (1962) studeerde trompet aan het Conservatorium van Amsterdam in Nederland bij Klaas Kos van 1981 tot 1988. Tijdens zijn studie onderscheidde hij zich door op te treden met zowel het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest, als het Schlesswig Holstein Musik Festival Orchestra met de dirigenten Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache en Georg Solti.

Cyrille keert met zijn dirigentschap bij de Isseltaler Musikanten terug naar Böhmische blaasmuziek. Reeds vanaf jonge leeftijd klopt het muzikale hart van Cyrille voor de Egerländermuziek

Cultuurbedrijf RIQQ

Cultuurbedrijf RIQQ maakt zich sterk voor kunst en cultuur vanuit de overtuiging dat meedoen aan – en genieten van – kunst en cultuur mensen verrijkt, versterkt, verwondert, verblijdt en altijd verbindt. Zij doen dat voor alle inwoners, voor culturele instellingen en het onderwijs, voor kunstenaars en amateurverenigingen, voor bedrijven en iedereen die zich inzet voor een bloeiend cultureel klimaat in de gemeente Rheden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden